banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Vă vor iubi, abia după ce nu vă vor mai avea..

Nu disperați! Lumea este alcătuită și din astfel de oameni. Pe care-i divinizați și cărora vă dăruiți total, neprimind în schimb nimic. Pe care-i primiți, în brațele voastre, în miez de noapte, când vă bat la ușă, în căutarea unui umăr pe care să plângă. Si-l oferiți.
Colcăie în jur inși pe care-i acoperiți cu sufletul vostru și sunteți gata să le preluați durerea, pentru a le-o ușura. Și nu, nici măcar atunci nu primiți nimic îndărăt. Nicio vorbă bună, nicio îmbrățișare, niciun sărut…
Dar nu disperați! Lucrurile se vor schimba. Ei vă vor “observa”, însă doar după ce veți ieși din raza lor vizuală. Când le va lipsi brusc ușa voastră veșnic deschisă. Când vor vedea că nu-i mai sunați, nu le mai dați obișnuitele mesaje, care ajunseseră să facă parte din ecuația dimineților voastre. Când nu-i veți mai felicita de ziua lor și nu le veți mai pune sub pomul de Crăciun darurile îndelung căutate, care să se asorteze atât de bine sufletului lor.
Ei vor începe să vă simtă lipsa atunci când își vor da seama că toate cele cu care vor încerca să vă înlocuiască, nu vor fi niciodată ca voi : nu le vor înțelege toate tainele, nu le vor tolera toate hibele și toate ciudățeniile, nu vor râde la aceleași glume, nu vor plânge la aceleași filme, nu se vor bucura de aceleași bucate, iar privirile lor și gândurile lor nu se vor întâlni la jumătatea drumului, așa cum se li întâmpla cu voi..
Ei vor începe să vă regrete abia atunci, când nu va mai avea cine să-și lase toate treburile baltă, spre a veni către ei, când nu va mai exista cineva care să le îndeplinească instantaneu micile doriți, pencare ania apucaseră să le rostească.
Și atunci vor încerca să vă întoarcă înapoi. Vor fierbe, văzând că locul în care va știau, e acum gol. Și nu vor accepta, nici în ruptul capului, că ați cutezat să vă rupeți de ei, pentru că, în naivitatea lor, s-au crezut a fi unica voastră variantă.
Și-atunci va crește în ei un dor nemăsurat și veți începe să le populați visele, și vă vor auzi glasul în fiecare foșnet din jur, și vor tresări când va trece pe lângă ei o femeie străină, parfumată cu același parfum. Și atunci abia vor începe să vă prețuiască și să vă respecte, să-și dorească apropierea voastră și să dea cu capul de pereți că nu au știut să profite de ea, atunci când au ținut-o în palmă…Și se vor zvârcoli pe crucea propriei prostii, abia atunci când vor vedea că privirile voastre nu mai au acea luminiță de odinioară, că ați ajuns să treceți prin fața blocului lor fără să mai tresăriți, și că vocea voastră, apelată într-unul din acele momente de cumpănă ( care nu vă vor ocoli nici de aici înainte) , nu mai ascunde într-însa acea căldură care odinioară vă salva.
Și abia când vor fi gata să se transforme într-un covor de flori la picioarele voastre și să vă dăruiască sufletul, după ce pe al vostru l-au spart în mii de cioburi, abia atunci vor înțelege că v-au pierdut definitiv. Și că ați plecat spre un alt bărbat, care a știut să vă prețuiască din capul locului, și nu numai după ce nu ați mai fost a lui…

 

 

4 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Femei de 10 pe Facebook