Nutriție

Un deliciu estival: vinete umplute cu cașcaval, la cuptor

 

Acelora dintre voi, cărora le place să-și uimească neîncetat prietenii și membri familiei cu tot felul de noutăți culinare, le propunem o rețetă imbatabilă.

Iată, pentru început, ingredientele:

5-6 vinete
Două ouă
Cașcaval pentru ras
Două linguri de unt
Verdeață
Sare, maioneză sau smântână, condimente, usturoi

 

Tăiați vinetele și fierbeți-le timp de 5 minute în apă bine sărată ( o lingură de sare la un litru de apă) . Între timp, pregătiți umplutura: radeți cașcavalul pe răzătoare, tăiați mărunt olăle fierte în prealabil, adăugați untul, usturoiul pisat, verdeața tăiată mărunt. Amestecați totul foarte bine.
Edtrageți vinetele din apă, umpleți-le cu umplutura pregătită și băgați-le pentru 10 minute la cuptor. . Tirnați deasupra maioneză sau smântână ( câte o linguriță peste fiecare bucată) și mai băgați încă 3 minute la cuptor.

Sursa: lady.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate