banner marshal garden
Diverse

Trendul sezonului : rochiile peste pantaloni!

Vara încă e foarte răcoroasă, nu-i așa? Ne vom referi astăzi la un trend cât se poate de controversat care, indiferent de criticile la adresa sa, are și el , până la urmă, “dreptul la viață”!
Vârful de popularitate al trendului respectiv a fost prin anii ‘70, apoi a revenit in anii ‘90, iar cum moda revine, iată din nou designerii îl repun pe tapet.
De fapt, “dress-over-pants” nu reprezintă nicidecum o idee nouă, dacă e să ne referim la tradiția orientală, unde rochiile -tunică erau purtate deasupra pantalonilor și șalvarilor. Este o modă foarte comodă, iar în această perioadă ploioasă este chiar recomandabilă!

 

Cum să adaptăm ceea ce vedem pe podiumuri la viața noastră de zi cu zi? Haideți să analizăm câteva combinații:

Rochia-cămașă + blugi

Niște blugi slim, combinați cu o rochie tip cămașă este o variantă foarte reușită. Nasturii de jos ai rochiei pot fi descheiați și atunci ea poate fi combinată și cu niște blugi normali.

Combinațiile monocromatice

Putem opta pentru o rochie și niște pantaloni de aceeași culoare și atunci obținem o ținută unitară, care poate fi asimilată chiar unui costum. El va avea efecte benefice asupra siluetei noastre. Sau se mai poate să alegem pantalonii și rochia cu același desen.

O rochie mult prea scurtă, dar la care ținem foarte mult+ blugi.
Dacă ne-au rămas prea scurte anumite rochițe/sarafane ( sau, în fine, lungimea lor nu mai corespunde vârstei) , le putem asocia cu o pereche de pantaloni/blugi , obținând o combinație foarte interesantă.

 

 

Rochia- pulover + pantaloni/blugi
Este varianta indicată pentru o vreme mai rece. Cu pantalonii de piele sau colanții merge la fix!

Libera imaginație
Lăsați-vă imaginatia să zburde : la urma-urmei, orice combinație poate fi fericită!

 

 

 

Rochia transparentă peste pantaloni
Dacă îți place foarte mult o rochie, dar este din cale-afară de transparentă, va fi o idee excelentă să o combini cu o pereche de pantaloni sau blugi!

Din toate aceste exemple rezultă clar cum să combini perfect rochia cu pantalonii, pentru a arăta original și în același timp modern. Va trebui însă să ținem seama de silueta noastră și, firește, de starea de spirit a momentului!

Sursa : matrony.ru
Surse foto: Harper’s Bazaar
Pinterest.com
Farfetch
whowhatwear.com
CLAD&CLOTH

 

Femei de 10 pe Facebook