banner marshal garden
Femei de 10

Trei generații la o masă

Cred că nu sunt singura care spune, fără ipocrizie, că este greu să organizezi o masă la care vor fi prezente generații diferite de oameni. De ziua fetei mele, Julie, am organizat o astfel de masă. Invitați: părinții mei, seniori la 69 respectiv 73 de ani, soră mea la 40 de ani cu băiețelul ei de cinci ani și Julie cu prietenul ei, ambii de 20 de ani și un pic. Bine, bine, și eu la 45 de ani. Sper ca soră mea mă va accepta în această categorie alături de ea , de +40.

Știind că fiecare are gusturi diferite, am avut o mare dilemă în a alege un loc care să fie pe stilul tuturor, să aibă acel “je ne sais quoi” care să insufle veselie la masă. Am pornit de la ideea că facem o masă festivă în oraș, mai ales că, de obicei, cădem pe capul mamei mele când este vorba de astfel de ocazii. Am vrut să-I iau de pe cap această problemă și să îi punem la muncă pe alții. Cei care sunt profesioniști (deși nu sunt mai buni decât mama mea, când e vorba de gătit) și care sunt și plătiți bine pentru asta. Săraca mamă, ea este plătită doar in…sarutari.

Navigarile pe internet după acest loc special au dus doar la…dureri de cap! Prea multe locuri își laudă marfă iar eu sunt Toma Necredinciosul…asa că, din vorbă în vorbă, pentru că recomandările sunt cele mai sincere, am ales să merg pe mâna unui prieten care mi-a spus de restaurantul Benihana din fostul hotel Dorobanți care a devenit Howard Johnson și acum s-a schimbat în Sheraton. Benihana a rezistat la toate aceste schimbări deci asta spune ceva despre brand și servicii.

Pentru a nu avea surprize neplăcute, m-am dus să testez înainte locul. Și m-am decis!

Ziua cea mare a venit. Am ajuns înaintea tuturor, m-am așezat la masa teppan cu 8 locuri, rezervată cu o săptămâna înainte și am așteptat sosirea invitaților. Julie a venit prima, împreună cu prietenul ei. Mi-a spus că îi place mult alegerea mea. Am întrebat-o dacă au mai fost la acest restaurant. “Nu, am văzut recenziile pe internet”. Okay….am uitat că această generație stă doar cu nasul în calculator .

Apoi a sosit sora mea cu Alex. Lumina difuză și masa pregătită cu bețișoare japoneze au primit următorul comentariu-“Aoleu, să vezi ce se împiedică ăsta mic pe aici, poate își bagă bețele astea în ochi”. Hmmmm, la asta nu m-am gandit…

Ultimii au sosit părinții noștri. Tata, la costum și mama într-o ținută care îmi confirmă încă odată ce femeie frumoasă și elegantă este. Oameni umblați prin toată lumea și greu de surprins. După ce au stat la mese protocolare cu președinți de stat, regi, sultani și prințese, gustând din delicatesele lumii precum supă din coadă de rechin, creier de maimuță și venin de cobră, iată că eu alesesem Benihana pentru a impresiona. De ce?

Primul meu atuu a fost că bucătarii acestui restaurant sunt toți din Asia, mai exact din Filipine iar tatăl meu a fost ambasador în această țara, cunoscându-le și limba maternă. Pentru confortul clienților, aceștia vorbesc limba engleză dar știu câte ceva și în limbă română.

Al doilea atuu, mâncarea asiatică este preparată în fața ochilor noștri de către acești bucătari la mesele hibachi, oferindu-ne un adevărat spectacol culinar. Giumbușlucurile lor precum cântatul la borcănele de condimente, prinderea solniței în pălărie, bătutul “tobei”cu cuțitele, despicatul oului în aer sau erupțiile vulcanice din ceapă stârnesc admirație și hohote de râs. Practic toată lumea participă activ la spectacol. Mâncarea este delicioasă, porțiile sunt mari și poți cumpăra un pachet cu 3-4 feluri de mâncare la un prêt corect . Restaurantul Benihana din București este cotat la patru stele din cinci de către TripAdvisor!

Vă las să vedeți cu ochii voștri dacă a fost o seară reușită. Intrați pe video blog-ul meu, www.danasavuica.ro, și urmăriți filmulețul pe care l-am realizat cu telefonul mobil. Benihana vă așteaptă!

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Foarte frumos Dana, dar Benihana este restaurant japonez, nu filipinez.
    si ce face nenea ala acolo se numeste Teppanyaki – un stil de gatit Japanese cuisine.
    Asa ca…poate le stii tu pe toate, dar cu asta ai cam dat-o in bara.
    Sau poate ai facut intentionat, doar sa aduci vorba de Filippine si sa (re-)amintesti ca tatal tau a fost ambasador pe-acolo. Oricum, din cate stiu, tatal tau a fost ambasador in Indonezia. Nu in Filippine.

    • Draga Dana, daca citesti cu atentie articolul meu, vei vedea ca am scris despre nationalitatea bucatarilor ca fiind cea filipineza. Puteau fi angajati din orice colt al lumii. Restaurantul este cu specific japonez deci …mancare asiatica, am scris corect. In ceea ce priveste misiunile diplomatice ale tatalui meu, cred ca le cunosc mai bine decat tine dar le voi enumera aici, ca sa te mai enervez un pic. Indonezia, Sri Lanka, Cipru, Finlanda, Malaezia si Singapore, Filipine, Pakistan si iar…Indonezia. Cred ca tu ai dat-o in bara cu …atitudinea zeflemista la adresa unor oameni care stiu sa traiasca decent si frumos.

Femei de 10 pe Facebook