banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Te-ai săturat? Fă schimbări în viața ta!

Majoritatea oamenilor rămân încremeniți în viața lor, chiar dacă aceasta a contenit demult să-i mai mulțumească. Se complac în relații care nu mai funcționează și ale căror fluturi ce fluturau cândva, prin stomac, au obosit prin insectare prăfuite. Se înghesuie în coșmelii în care nici măcar visurile nu le mai încap, darămite familionul aflat mereu în creștere. Parcurg zilnic nesuferitul drum către un servici care demult nu le mai oferă nimic, decât o simbrie deloc suficientă, o atmosferă cenușie și sentimentul că viața li se irosește pe pustii. Rămân în țări pe care nu le iubesc, dorm în paturi lipsite de căldură, își petrec, inerțial, liberul timp în locuri pentru care nu mai simt nimic.
Teamă, inerție, comoditate, câte puțin din toate, se instalează confortabil în mințile lor, condamnandu-i pe vecie la ceva ce nu le mai oferă mai nimic. Nici sufletește și, de multe ori, nici material.
Cunosc femei care se complac lângă brute infidele, doar pentru că statutul de neveste le oferă o oarecare liniste. Hala liniște! Sau pentru că se tem de singurătate. Sau de gura lumii. Am prieteni care semnează, în fiecare dimineață, condica de prezență la companii dominate de patroni mizerabili, care imprimă o atmosferă irespirabilă locului pe care îl conduc. Am cunoscut români ce au luat, odată, taurul de coarne și și-au croit o nouă viață în îndepărtate colțuri de lume, insă nu le-a fost bine. Rușinați și orgolioși, ei refuză să se întoarcă acasă, preferând să-si muște pumnii și să-si șteargă, pe furiș, lacrimile, în schimbul unei superficiale și inutile invidii ale celor rămași în țară.
Schimbările de macaz sunt cele ce , deseori, ne repară viețile. Ele sunt similare unor noi începuturi și vin la pachet cu baloane de oxigen, cu speranțe, cu energii nebănuite. Începuturile de drum sunt intotdeauna mobilizatoare, indiferent de natura “schimbărilor de macaz”. Caci “schimbările de macaz” nu sunt întotdeauna dorite sau “multvisate”. Da, sunt destule situații în care, după ce ai rătăcit vreme îndelungată prin profesii care nu te reprezintă, te întorci la “dragostea ta dintâi”, la acea indeletnicire pe care visai s-o ai, încă din copilărie, dar, din varii motive, te-ai ținut departe de ea. În acest caz, schimbarea de macaz este capabilă să-ți readucă soarele pe ulița vieții, chiar dacă , poate, beneficiile materiale nu sunt neapărat un efect imediat. Dar, facând ceea ce-ți place, viața ta devine brusc însorită. Există însă și schimbări de macaz nedorite. La care te împing nevoile de zi cu zi, nefericirea celor dragi ție. Sunt schimbări de macaz care ne aruncă prin țări străine, care ne aduc spre slujbe pe care le urâm, în colective nesuferite sau sub șefi detestabili. Punând însă în balanță avantajele – nu neapărat pentru noi, ci mai cu seamă pentru cei dragi nouă – suntem nevoiți să acceptăm și …să rezistăm.
Oricare le-ar fi sorgintea însă, schimbările de macaz sunt ale oamenilor puternici și curajoși, ale celor ce știu să-și asume, să o ia de la zero, să învețe neîncetat, să reziste tentației de a privi înapoi, cu regret.
Astăzi și mâine, la “Femei de 10, Bărbați de 10” , va fi despre astfel de “schimbări de macaz”. Și nu va fi doar teorie! V-am pregătit niște exemple spectaculoase!

Femei de 10 pe Facebook