banner marshal garden
Nutriție

Salata BRĂȚARA DIN RODII – oaspete de onoare pe masa de Crăciun!

 

Salata pe care le-o propunem astăzi gospodinelor noastre de 10 va adăuga culoare și gust oricărei mese de Crăciun. Ingredientele sunt ușor de procurat din orice magazin și, vă asigurăm, nu veți da mulți bani pe ele! Însă combinația inedită a tuturor acestor ingrediente va genera un rezultat spectaculos, iar reacțiile celor din jur vor fi surprinzătoare!

Așadar, iată INGREDIENTELE

Piept de pui 250 g
Cartofi – 2 buc
Sfeclă – 2 buc
Morcovi – 2 buc
Ouă – 3 buc
Ceapă – 1 buc
Semințe de rodie : 150-200 g
Nuci : 3 linguri
Maioneză – după gust
Sare și piper – după gust
Ulei- după gust

Modul de preparare:

Pentru început trebuiesc pregătite îngredientele. Spălați sfecla, morcovii și cartofii și fierbeți-le , până devin moi. După ce să răcesc, curățați-le, dați-le pe răzătoarea mare și puneți-le în boluri diferite. Spălați file-ul de pui și fierbeti-l în apă sărată. Răciți-l și tăiați-l mărunt.
Fierbeți ouăle, tăiați-le și pe ele, după ce se răcesc. Tăiați ceapa mărunt și prăjiți-o până capătă o culoare aurie. Mărunțiți nucile.
Luați un vas mare, puneți în mijloc un pahar și în jurul acestuia începeți să puneți straturile de salată, în următoarea ordine : jumătate din cantitatea de pui, morcovii rași, cartofii rași, o treime din nucile pisate, jumătate din cantitatea de sfeclă, o treime din nucile pisate, ceapa, restul de pui, restul de nuci, ouăle, sfecla rămasă. Fiecare astfel de strat trebuie sărat, piperat și uns cu maioneză. Extrageți paharul pus în centru și nivelați ultimul strat, cel de sfeclă. Ornați cu sâmburi de rodie. Lăsați salata câteva ore la frigider.
Ultima recomandare : Poftă bună!

sursa: sovkusom.ru

Femei de 10 pe Facebook