banner marshal garden
Frumusețe

Rețete de frumusețe “ Made in Turkey”

 

Dacă tot este astăzi Ziua națională a Turciei, haideți să ne referim la frumusețea proverbială a turcoaicelor. Ele sunt, se știe, unele dintre cele mai frumoase femei din lume. Se vorbește mult mai ales despre podoaba lor capilară.
Practic, fiecare a treia turcoaică se caracterizează printr-un păr bogat, frumos și strălucitor. E firesc să iasă în evidență, pentru că, atunci când ne referim la frumusetea femeilor din Răsărit, vorbim mai mult despre păr și ochi, căci restul corpului este mai mult acoperit de costumul traditional.
Milioane de femei din lume sunt curioase să afle secretul frumosului păr al turcoaicelor. Vi-l vom dezvălui chiar noi, în rândurile ce urmează!

În primul rând, pentru ingrijirea părului lor, turcoaicele nu folosesc decât mijloace naturale. Evită, cu desăvârșire, combinațiile chimice, siliconul și altele, asemenea lor. Cele mai populare produse de îngrijire a părului sunt : uleiul de piersici, cel de migdale, laptele bătut și smochinele.

S-o luăm pe îndelete :

Se pare că laptele bătut este mai eficient decât orice alt șampon, el întărind firul de păr cum n-o face nimic altceva! După spălarea părului cu lapte bătut, părul nu mai cade, crește mai repede și se îndesește. Iar coafurile se fac mult mai ușor.

Turcoaicele folosesc foarte des balsam pe bază de migdale și piersici. Pentru a-i îmbunătăți efectul, ele adaugă în el puțină miere de albine, atentie! , de la albine sălbatice! Amestecul trebuie puțin încălzit și abia apoi pus pe păr. Masca trebuie lăsată pe cap toată noaptea, înfășurând capul într-o folie și apoi într-o basma mai groasă.

Turcoaicele nu se culcă niciodată până nu-și fac un masaj al capului. Pentru asta folosesc un pieptene cu dinții rari sau o perie plată, obligatoriu făcute amândouă din materiale naturale, să zicem din lemn.
După un masaj ușor, părul trebuie obligatoriu împletit în cozi, cu atât mai mult dacă este lung. Asta preîntâmpină încâlcirea părului. Părul turcoaicelor este, de regulă, aspru și ondulat.
Tocmai din acest motiv, înainte de culcare, ele își tratează părul cu ulei de migdale, ușor încălzit. Pe timpul nopții, uleiul este absorbit de păr, fără să lase urme, iar părul devine moale și mătăsos.

Turcoaicele sunt foarte atente si la evoluția tehnologiei. Pentru ele nu constituie un secret tratarea părului cu celebrul aparat numit Darsonval, care îmbunătățește vizibil calitatea acestuia. Dar și pe cea a pielii!

antalyatoday.ru

Femei de 10 pe Facebook