banner marshal garden
Cu ochii pe ecran Timp liber

”Relațiile sunt cele mai grele componente ale vieții voastre”

cdn.collider.com

Dintre toate filmele lui George Clooney din 2009, Up in the air a fost cel mai bine primit de către public. Deși este un film mai vechi, ne-am gândit să vă prezentăm, nu filmul, ci speechul motivational al îndrăgitului actor. Este unul dintre cele mai bune speechuri din filmele americane, iar Clooney a fost nominalizat la Oscar pentru rolul acesta.

Imaginați-vă pentru o clipă că aveți un rucsac în spate. Vreau să simțiți chingile ce vă apasă pe umeri. Le simțiți? Și acum vreau să împachetați tot ce ați adunat în viața voastră. Începeți cu lucrurile mărunte. Lucrurile din sertare și de pe rafturi. Decorațiunile și colecțiile. Simțiți greutatea pe măsură ce le adăugați. Acum începeți să puneți lucrurile mai mari. Hainele, lustrele, veiozele, lenjeriile, aparatul TV. Rucsacul acela ar trebui să fie destul de greu în acest moment. Treceți la cele și mai mari. Canapeaua, patul, masa de bucătărie. Băgați totul în el… mașina, băgați-o acolo… Casa, chiar dacă ai o garsonieră sau o casă cu 2 dormitoare, vreau să băgați totul în rucsacul acela. Acum încercați să mergeți. Este cam greu, nu-i așa?

Asta este ceea ce noi înșine ne facem zilnic. Ne încărcăm până când nu ne mai putem mișca. Și să nu cumva să greșiți. Mișcarea înseamnă viață. Acum o să dăm foc la ghiozdan. Ce ați vrea să scoateți din el? Fotografiile? Fotografiile sunt pentru oameni care nu-și pot aminti. Beți niște Ginseng și ardeți fotografiile. Sau mai bine lăsați să ardă totul și imaginați-vă că vă treziți mâine fără nimic. Este revigorant, nu-i așa?

Acum imaginați-vă că aveți un rucsac nou. De data asta vreau să îl umpleți cu oameni. Începeți cu cunoștințele întâmplătoare… prietenii prietenilor… colegii de la serviciu. Acum continuați cu oamenii cărora le încredințați secretele cele mai intime. Verii, mătușile, unchii voștri. Frații, surorile, părinții. Și în sfârșit soțul, soția. Iubitul sau iubita. Băgați-i în rucsacul acela. Nu vă faceți griji! N-o să vă pun să-i dați foc. Vedeți cât cântărește acel rucsac. Să nu greșiți! Relațiile sunt cele mai grele componente ale vieții voastre. Simțiți chingile? Cum vă atârnă pe umeri? Toate acele discuții și certuri, și secrete, și împăcări… Nu trebuie să cărați toată greutatea aceea. Puneți jos sacul. Unele animale sunt făcute să se care unele pe altele. Trăiesc în simbioză toată viața lor. Iubiții născuți în zodii fericite, lebedele monogame. Noi nu suntem astfel de animale. Cu cât ne mișcăm mai încet cu atât murim mai repede. Noi nu suntem lebede. Suntem rechini!  

Foto: cdn.collider.com, pinterest

Femei de 10 pe Facebook