banner tex carrefour
Nutriție

Prăjitură la tigaie cu afine și mălai

Te-ai gândit să încerci ceva nou, delicios și nu știi ce? Uite propunerea mea de astăzi!

Mălaiul poate fi folosit și în deserturi, mai ales că îi va oferi un aspect tradițional, iar afinele vor da o notă de eleganță.

INGREDIENTE
• 500 grame de afine
• 113 grame de unt
• 40 grame de mălai
• Un vârf de sare
• 1 linguriță de extract de vanilie
• 125 grame făină
• 1 lingură praf de copt
• 240 ml de lapte

PREPARARE
• Preîncălziți cuptorul la 177 de grade. Se topește untul într-o tigaie de fontă, timp de 5 minute. Între timp, adăugați în altă tigaie afinele, cu două linguri de zahăr și amestecați. Puteți adăuga și puțină făină ca să se lege amestecul. Opriți focul.
• Într-un vas, adăugați pe rând făina, mălaiul, praful de copt și restul de zahăr, iar apoi adăugați untul topit împreună cu laptele și esența de vanilie. Amestecați bine, până se leagă compoziția, iar mai apoi, adăugați în tigaie peste afine.
• Lăsați la cuptor timp de 40- 45 de minute.

Poftă bună!

Femei de 10 pe Facebook