banner marshal garden
Ea și El

Oare “Mamă singură” …înseamnă că ai pus cruce vieții tale?

 

Viața nu-ți oferă niciun fel de garanții, de aceea în orice moment , într-o familie cu copii, se poate întâmpla un divorț inopinat. Și mama devine, peste noapte, …mamă singură! Un celebru priholog rus enunță principalele mituri, care există în legătură cu mamele singure. Iată-le:
“ Eu nu mă voi mai căsători niciodată”
După un eșec și după traumele relației cu tatăl copilului, ideea unei noi căsnicii sperie si tentează, în același timp. Pe de o parte, femeia simte nevoia unui sprijin în viață și a grijii din partea celuilalt, pe de altă parte, dezamăgită fiind de cele ce i s-au întâmplat, ea devine foarte reticentă față de noii curtezani. Ce anume îi garantează că noul partener nu va deveni, în timp, asemeni celui vechi?
Dacă vreți să controlați voi totul și dacă experiența voastră a fost, într-adevăr, traumatizantă, atunci e mai bine să rămâneți singure. Veți ofta și va veți justifica față de cei din jur : “ Cine naiba are nevoie de o divorțată cu copil?”
Însă dacă veti investi puțin timp și ceva bani în psihoterapie, veți afla lucruri noi despre voi și fostele voastre relații, veți înțelege de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și viitoarele voastre experiențe vor fi total diferite.

2) «La eventualele întâlniri, cum va afla că am un copil, pretendentul va da bir cu fugiții!”
Foarte bine! E chiar foarte bine că veți afla de la început cu cine aveți de a face! Că cel de care vreți să vă legați destinul este, de fapt, o minte infantilă, un idiot. Ce nevoie aveți de o relație cu un egoist? Oare nu trebuie să căutați un om care să vă fie alături la bine și la rău? Dați-i cât mai repede papucii : nu aveți timp de pierdut cu “băieței geloși”!

3) “ În viitorul apropiat mă voi ocupa exclusiv de copil, de aceea voi lăsa pe planul doi viața personală”
Experiența arată că un copil nu reprezintă nicidecum o piedică în calea vieții personale. De fapt, nimic nu vă poate impiedica să comunicați cu persoane plăcute, interesante, planificându-vă mult mai riguros timpul, stând mai puțin pe Facebook, și încercând să înțelegeți ce anume vreți, de fapt, de la viață.
Ca să nu mai vorbim de faptul că un copil care a depășit vârsta de un an și jumatate nici macar nu mai are nevoie de prezența permanentă a mamei lângă el.
Dacă o mamă singură are forța să meargă și la serviciu, să se ocupe și de casă și să-și crească și copilul, înseamnă că va reuși să rezolve și problema vieții personale.
Sunt foarte nesănătoase atitudinile de genul “ Trebuie să țin loc și de mamă și de tată, dacă n-am fost în stare să-mi păstrez familia”. Nu, nu aveți nicio obligație în acest sens! Nu, nu sunteți cu nimic vinovate! Da, aveți dreptul să fiți fericite, chiar dacă nu v-a reușit din prima. Și chiar dacă nu v-a reușit nici din a doua, sau a treia, tot aveți dreptul de a fi fericite și să aveți o relație firească, matură, cu un alt bărbat.

4) “Nu am voie să mă îmbolnăvesc/ să mă plâng de oboseală/ să-mi pierd serviciul!”
În mare, e adevărat și, mai mult, acesta este coșmarul oricărui părinte. Chiar și dacă ai o căsnicie solidă, atunci când sănătatea se șubrezește, volens-nolens te gândești, cu disperare : ce se va întâmpla cu copiii mei? Căutați-vă prieteni apropiați, buni colegi sau chiar vecini inimoși, pe care să puteți conta, atunci când pățiți ceva! Ei vor fi “ plasa voastră de siguranță”, atunci când vă veți afla în cădere liberă. Probabil că ei se vor îndepărta, în momentul în care vă veți găsi un nou partener din viață, însă în actualul stadiu, ei sunt foarte necesari. Prețuiți-i și rețineți : nu sunteți singure!

5) Vi se pare tot timpul că lumea din jur se uită la voi, că vă compatimește sau că vă judecă. Sau toate la un loc. Aveți senzația că unii gândesc : “ Nimeni nu pleacă de la o soție bună!” . Nu-i băgați în seamă, nici pe cei care vă judecă, nici pe cei care vă compătimesc. In realitate, fiecare are viața lui și nimănui nu-i pasă, cu adevărat, de voi, iar de răutăți suntem cu toții sătui! Așa că trăiți-vă viața, fără să vă uitați în stânga și-n dreapta!

Sursa : matrony.ru

Surse foto: mamaebox.com.br, health.usnews.com, beremennost-po-nedelyam.com

Femei de 10 pe Facebook