banner marshal garden
Nutriție

Oare este realist să ne dorim să slăbim după 40 de ani?

S-a încetățenit concluzia că după 20 de ani, cu atât mai mult după 40, a-ți dori să slăbești este o utopie. Se știe că, odată cu trecerea anilor, metabolismul se încetinește, pielea nu mai este atât de elastică iar masa musculară scade. Deci și slăbirea este mai anevoioasă și aproape ineficientă. Deci, după 40 de ani, a slăbi este teoretic imposibil.
Și totuși nu e chiar așa. Digestia este, într-adevăr, încetinintă. În plus, ne mișcăm mai puțin, în condițiile în care mâncăm la fel de mult . Deci greutatea în exces are îndeplinite toate condițiile pentru a apărea.
Femeile peste 50 de ani intră în panică. Și e firesc. Încep să probeze diverse diete. Cele care au tărie de caracter, reușesc. Însă cum renunță la restricții, kilogramele în exces se reinstalează imediat. Și totuși, privind către vedetele din showbiz, nu poți să nu te întrebi: dar ele cum naiba reușesc? Dacă le afli însă regimul de viață, te descurajezi! În plus, există câte un nutriționist în spatele fiecăreia din ele!
Persoanele care doresc un rezultat de durată apelează la diete pe termen lung.
Să acționezi asupra propriei greutăți poți, la orice vârstă. Importantă este dorința și ambiția. Apoi, nu trebuie să uiți că, odată cu vârsta, activitatea fizică se diminuează, deci și caloriile trebuie reduse. Practic, după 20 de ani, rația trebuie redusă cu 2% la fiecare 10 ani. În plus, mai este importantă activitatea fizică. Dacă duci un mod de viață pasiv, trebuie să reduci și mai mult caloriile.
Apoi este bine să treci la un mod de alimentație sănătos. Acesta te va ajuta inclusiv pentru a ține departe de tine o mulțime de boli. Cu cât mai devreme vei face acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru tine.
Și un sfat banal, dar al naibii de eficient : să nu te scoli niciodată de la masă sătulă! Și să faci mai multă mișcare. Chiar și simplul mers pe jos este benefic, însă e de preferat o formă ușoară de fitness, pentru a-ți tonifica musculatura și a-ți păstra articulațiile în stare bună. Gândește-te mereu la Madonna : are 58 de ani!

Sursa: www.garmoniazhizni.com

Surse foto: entrenadorjose.com, tvoygid.com.ua, hngn.com

Femei de 10 pe Facebook