banner marshal garden
Nutriție

Oamenii de știință revoluționează lumea dietelor : Cum să slăbești, fără să faci nimic!

Iată că oamenii de știință vin cu noutăți absolute, în domeniul tratării obezității!
Metabolismul nostru se pare că poate fi “comutat” de la starea de “acumulare de energie”, la cea de “disipare a acesteia”.
Astfel , cercetătorii americani au descoperit un mod revoluționar de a slăbi, fără niciun fel de efort suplimentar : grație “comutatorului genetic” cu care sunt prevăzute celulele adipoase, procesul de slăbire poate avea loc chiar și în timpul somnului! – anunță publicația HealthDay Reporter , cu trimitere la un studiu apărut în revista New England Journal of Medicine.
Potrivit acestuia, cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Massachussets au făcut o serie de experimente, folosind cobai de laborator. Modificând genele din interiorul celulelor adipoase, oamenii de știință au reușit să accelereze metabolismul, astfel încât surplusul de grăsime a ars de la sine.
În urma acestor experimente, cobaii și-au pierdut jumătate din greutate fără a diminua cu nimic cantitatea de hrană zilnică și fără a-și înteți activitatea fizică

Profesorul Manolis Kellis a subliniat că studiul celulelor adipoase umane, întreprins de echipa sa, demonstrează că, și la om, procesul ar urma să se desfășoare întocmai ca și la cobai.
Din punctul de vedere al cercetătorilor americani, această descoperire a lor ar putea revoluționa procedeele de slăbit și va avea, ca atare, o mare valoare, având în vedere că în lume peste 500 de milioane de persoane sunt supraponderale.

Femei de 10 pe Facebook