banner marshal garden
Femei de 10

O femeie bogată a venit să ceară sfatul unui psiholog și l-a primit…de la femeia de serviciu

Cititi cu mare atentie rândurile de mai jos! Această poveste vă va face să priviți viața cu alți ochi!

Într-o bună zi, la ușa unui psiholog celebru a venit o femeie frumoasă, îmbrăcată impecabil, cu haine scumpe și rafinat alese. Odată intrată în cabinetul acestuia, femeia a început să i se plângă ca viața ei este pustie și lipsită de sens.
Psihologul a ascultat-o cu mare atenție, după care a poftit-o în cabinetul său pe femeia în vârstă care făcea curățenie în imobilul cu birouri unde medicul își avea cabinetul.
Acum Maria va va povesti cum și-a găsit ea fericirea. Nu vă rog decât s-o ascultați cu mare atenție..
Femeia și-a pus deoparte găleata și mopul, s-a așezat pe un scaun și a început să-și spună povestea:
“Cu mai mulți ani în urmă, soțul meu a murit de o boală gravă, iar după trei luni, unicul nostru fiu a pierit într-un accident rutier. Nu mi-a mai rămas nimeni, pe lumea asta. Nu mai puteam să dorm, nu mai puteam să mănânc, nu mai puteam să zâmbesc…Ba chiar, la un moment dat, m-am gândit să-mi pun capăt zilelor…. Însă într-o bună zi, întorcându-mă acasă, in urma mea am zărit mergând un pisoi. Afară era tare frig, așa că mi s-a făcut milă de el și l-am luat acasă la mine. Pisoiul era tare flămând și a lins vasul în care i-am turnat puțin lapte. Apoi a început să miaune și să se frece de piciorul meu și a fist prima zi, după mulți ani, când am zâmbit…
M-am gândit atunci că, dacă a-l ajuta pe acest pisoi m-a făcut să zâmbesc, este posibil ca, ajutându-impe alții, să-mi recapăt pofta de viață. A doua zi am făcut o placintă și i-am dus-o vecinului meu bolnav. Nu pot să vă spun ce fericit a fost și ce bine m-am simțit. De atunci, in fiecare zi am încercat să fac ceva bun pentru cei din jur. Bucuria și recunoștința lor mi-au redat fericirea. Acum am un somn liniștit și adânc, și o stare de spirit de invidiat. Și asta pentru că mi-am redobândit fericirea, oferind-o celor din jur..”
Auzind povestea , femeia bogată a izbucnit în plâns. A realizat că, deși avea destui bani, pierduse demult ceea ce nu putea niciodată cumpăra cu ei…
Viața este minunată nu atunci când suntem fericiți, ci atunci când reușim să-i facem fericiti pe cei din jurul nostru. Fericirea nu este un scop în sine, ci o cale. Ea nu trebuie căutată în ziua de mâine, ci în cea de azi. Și nu depinde de circumstanțe, ci este o decizie conștientăa fiecăruia dintre noi. Fericirea constă în ceea ce suntem, și nu în ceea ce avem!

Sursa: womanhappiness.ru

Femei de 10 pe Facebook