Nutriție

Musaca din cartof ras, cașcaval și usturoi

Cu o astfel de delicatesă poți hrăni întregul familion! Ea poate fi folosită atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare independent.
Pentru a pregăti patru astfel de porții, aveți nevoie de următoarele

Ingrediente:

6 cartofi medii
două ouă
2 căței de usturoi
3-4 linguri de maioneză
100 gr.cașcaval
o lingură de mărar uscat ( sau orice altă verdeață preferați)
sare, piper după gust

Modul de preparare:

Trebuie să avem în vedere de la început că toate cantitățile de mai sus sunt orientative, gospodinele putând estima „din ochi” proporțiile. Totul depinde de gustul dvs și al membrilor familiei.
Se rade cașcavalul pe răzătoarea mică.
La fel și usturoiul.
Jumătate din cantitatea de cașcaval se amestecă cu unul din ouă și cu mărarul uscat. Cu acest amestec vom acoperi musacaua, pentru ca deasupra ei să se formeze o apetisantă crustă aurie.
Al doilea ou și cașcavalul rămas le amestecam cu usturoiul și maioneza. Acest amestec va fi folosit la musacaua însăși. De obicei, se prepară înainte de a vă apuca de cartofi, pentru a nu le da acestora posibilitatea să se înegrească.
Cartofii se dau pe răzătoarea mare și se adaugă în amestecul anterior. Se sărează și se piperează.
Musacaua se introduce într-un vas pentru cuptor de 26 de cm.
Se acoperă cu amestecul inițial.
Se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade.
Timpul de coacere este de aproximativ 40 de minute, până la formarea unei cruste aurii.

Musacaua poate fi îmbogățită, adăugând carne tocată sau ciuperci, în calitate de umplutură. Dar nu vă complicați. Gustați varianta de mai sus, vă garantăm că veți deveni fanii săi!

Sursa: lovecook.me

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate