banner marshal garden
Modă Moda trece, fetele rămân

Moda mai și vine, nu doar trece

De obicei vine de pe la Săptămânile Modei de la New York, Paris, Londra sau Milano unde se dă tonul în materie de trenduri, cromatică, stiluri și alte nebunii. Dar mai vine și din stradă! Da, ai auzit bine. O mare parte a trendurilor de azi sunt dictate de moda străzii.

Cum vine asta? Să vă explic: deși sistemul modei a fost creat în jurul geniului unui designer sau altul, necesitatea de originalitate a consumatorului final a făcut ca în ultimii ani acesta din urmă să își permită să nu fie întru totul de-acord cu ce se prezintă pe podiumuri. De accea el/ea experimentează, mixează și încearcă să aducă un aport cât mai personal ținutelor pe care le poartă.

Un aport important în ceea ce privește moda străzii l-au avut bloggerii de modă, influencerii din industrie și consumatorii de high-end fashion. Având acces la informție, la colecții în avanpremieră și la evenimente nișate, bloggeri au încercat să se impună ca stil (și ca opinatori) în fața jurnaliștilor de modă, a celebrităților din industrie sau cel puțin în grupul lor de referință.

Prin urmare, avalanșa de bloguri și platforme dedicate pentru fotografii și ținute nu a rămas fără ecou, tot mai mulți designeri recunoscând că bloggerii sunt o parte importantă a industriei modei din prezent deoarece reușesc să atingă o plajă largă de potențiali clienți, sunt modele de urmat în materie de stil și modă și au un nivel de creativitate extradordinar. Unde mai pui că branduri renumite au apelat la bloggeri pentru a stiliza colecții capsulă, pentru a-și pune amprenta pe câteva produse cheie sau au lansat chiar colecții care poartă numele unor bloggeri celebri?

Fii creativă, dragă doamnă, și lasă-te inspirate de noile style icon ale momentului!

Photos by Soren Jepsen / The Locals for Vogue.com

Femei de 10 pe Facebook