banner marshal garden
Frumusețe

Miracolele uleiului de cocos

V-ați întrebat vreodată dacă există un produs ușor de procurat, natural și ieftin? Da, există! Uleiul de cocos.

Uleiul de cocos, este încărcat cu grăsimi bune care furnizează energie și este capabil să lupte împotriva microbilor din organism. Acesta hidratează pielea la un nivel mai profund decât ale produse, iar pe lângă toate aceste avantaje, miroase uimitor.
În zilele noastre, îl găsim în toate supermarketurile și farmaciile la un preț accesibil, ce variază în funcție de cantitate.

Vă prezentăm 12 modalități pentru folosirea uleiului de cocos.

1- Unt de corp
Uită de substanțele chimice care se găsesc în loțiunile convenționale și folosește uleiul de cocos.
De ce funcționează atât de bine pentru piele? În mare parte datorită grăsimilor saturate care ajută pielea să rămână hidratată, grăsimea împiedicând pierderea de umiditate prin porii pielii.
Aceste grăsimi iți ofera un tonus sănătos, neted și uniform.

2- Exfoiliere
Pe lângă faptul că te scapă de celulele moarte ale pielii, are și un agent de hidratare foarte mare. Amestecă uleiul de cocos cu zahar de nucă de cocos pentru a avea o piele mult mai fină. Încearcă-l de câteva ori pe săptămână.

3- Ulei de corp
Dacă pielea este foarte uscată, uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune remedii. Pune uleiul de cocos în mâini pentru a-l încălzi, iar apoi masează pielea. Concentrează-te pe coate și pe genunchi.

4- Răni ușoare
Uleiul de cocos ajută la accelerarea timpului de vindecare, atenuarea durerii și reducerea riscului de cicatrizare. Uleiul de cocos conține și proprietăți dezinfectante cat și antimicrobiene, ajutând la protejarea și vindecarea infecțiilor.

5- Cuticule
Înainte de a-ți face manechiura, aplică pe cuticule ulei de cocos. Acesta va face mult mai usoară îndepărtarea lor, iar riscul de infecție va scădea.

6- Baie de Detox
O baie bună de detoxifiere este o modalitate excelentă de a elimina toxinele, permițând în acleaș timp corpului și minții să se relaxeze.
Crează-ți o baie de detoxifiere simpla cu ulei de cocos adăugând și puțină sare de mare într-o cadă cu apă fierbinte. Pentru beneficii suplimentare de aromaterapie, poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale preferate.

7- Erupții ale tenului
Uleiul de cocos ameliorează durerea, mâncărimea și roșeața erupțiilor cutanate.

8- Măinile uscate
Pentru un efect garantat, aplică uleiul de cocos pe mâini, iar apoi pune-ți o pereche de mănusi și stai cu ele câteva minute.

9- Spălarea feței
Având proprietăți antibacteriene și abilități de hidratare, uleiul de cocos este perfect pentru a-ți curăța fața. Va ucide orice bacterie și va da un aspect strălucitor pielii.

10- Demachiant
Folosind uleiul de cocos pentru pielea din jurul ochilor iți va permite să elimini machiajul fără iritarea ochilor. În plus zona ochilor va rămâne hidratată.

11- Crema de noapte
Păstrează-ți pielea hidratată în timp ce dormi, aplicând ulei de cocos pe față. Dacă ești predispusă la acnee, sau ai o piele foarte grasă, adaugă câteva picaturi de ulei de cocos la crema pe care o folosești. În acest fel pielea va rămâne hidratată fără a adăuga prea mult ulei.

12- Scalp
Ai un scalp uscat? Dacă vei utiliza uleiul de cocos pe par și pe scalp va menține zona hidratată, va reduce apariția mătreții și va menține părul strălucitor.

Femei de 10 pe Facebook