banner tex carrefour
Nutriție

Mere la cuptor cu topping crocant de ovăz O rețetă ușor de preparat, delicioasă si plină de gust

Aveți poftă de ceva dulce, natural și fară prea multe calorii? Vă propun un desert care nu necesită un timp îndelungat de preparare: mere cu topping crocant de ovăz. Este un desert ideal pentru orice anotimp și pentru orice zi a săptămânii. De la prima linguriță vă garantez că vă veți îndrăgosti de el.

INGREDIENTE

-pentru toppingul crocant-
• 100 de grame făină
• 100 de grame ovăz
• 100 de grame zahăr brun
• O linguriță de praf de copt ( 2 gr)
• O linguriță de scorțișoară
• Un vârf de sare
• 80 de grame de unt ( taiat în bucățele mici)

– pentru umplutura merelor-

• 3-4 mere mari
• 3 linguri de unt topit
• 2 linguri de făină
• 1 lingură de suc de lămâie
• 3 linguri de lapte
• Jumătate de linguriță de extract de vanilie
• 60 de grame de zahăr brun
• Jumătate de linguriță de scorțișoară
• Un vârf de sare

– Pentru servire – ( opțional)

• Inghețată de vanilie

PREPARARE

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade
-pentru topping-
1- Într-un vas de mărime medie combinați ingredientele. Puteți folosi o furculiță sau un mixer până se formează niște miezuri mici. Puneți la frigider până terminați prepararea merelor.

-pentru prepararea merelor-
1- Tăiați și feliați merele
2- Așezați merele într-o tavă de copt cu dimensiunea de 20x20x5cm
3- Într-un vas mic, adăugați untul topit și făina. Amestecați bine până când cele două se combină. Se adaugă sucul de lămâie, laptele si extractul de vanilie, iar apoi adăugați zahărul brun, scorțișoara și sarea.
4- Se toarnă amestecul peste mere și se întinde într-un strat uniform.
5- Adăugați peste mere toppingul de la frigider
6- Coaceți timp de 30-35 de minute până când merele prind o crustă aurie.
7- După ce scoateți merele de la cuptor, lăsați-le să se racească timp de 10 minute înainte de servire.
8- Serviți cu înghețată de vanilie.

Femei de 10 pe Facebook