banner marshal garden
Diverse

“Mai mult decât cuvintele” – sau Frumusețea unui cântec atât de simplu

 

Când te apuci de cântat, pentru a ajunge la sufletul ascultătorului nu e nevoie nici de risipă de instrumente muzicale, nici de o mare de efecte speciale. Butoanele nu pot face ceea ce reușește o melodie frumoasă , o simplă chitară acustică și niște voci adevărate.

„More Than Words” este una din piesele celebre ale trupei americane EXTREME. Este o baladă care contravine stilului formației, care este o formație rock. Dar cu care băieții de la Extreme au dat lovitura, căci melodia lor sensibilă a cucerit, în 1990, mapamondul. Ceea ce i-a făcut ca, de atunci, s-o includă în toate recitalurile si concertele lor.

Melodia trage un semnal de alarmă : în zilele noastre, fraza “Te iubesc” a devenit lipsită de conținut. Oamenii o rostesc cu atâta ușurință, încât s-a ajuns să se creadă că, spunând aceste cuvinte, rezolvi orice și totul e în regulă. Uneori însă e nevoie să faci mai mult decât să rostești vorbele miraculoase. Trebuie să treci la fapte. Există și alte căi de a demonstra că iubești.
În 1991 piesa a intrat în Billboard Top 100 pe locul 81, ajungând rapid pe prima poziție. Cum sigur va ajunge și în sufletele voastre, după ce o veți (re)asculta!

surse foto: gopsy.ru, rockrevoltmagazine.com

Femei de 10 pe Facebook