banner marshal garden
Diverse

La mulți ani, domnule Tricolor!

Ești un român adevărat? Atunci n-ai cum să nu ști că astăzi “mândrul nostru tricolor” își sărbătorește ziua de naștere!

Informație oficială : prin Legea nr.96 din 20 mai 1998, Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național . Asta ca să vedeți de unde ni se trage!

Iar acum și puțină istorie, ca să ne privim cu și mai mare respect steagul tricolor. Așadar, în 1834, când Țările Române au început să se dezvolte din punct de vedere economic, iar conștiința națională cerea cu ardoare unitatea și libertatea țării, domnitorul Țării Românești, Alexandru D. Ghica Vodă, a obținut de la otomani învoirea „de a pune steag românesc corăbiilor negustorești și oștirii”. Steagul cu pricina avea două culori (galben și roșu), cel atribuit armatei era compus din trei (roșu, galben și albastru) și un vultur la mijloc. Acesta este socotit drept începutul adoptării tricolorului pe pământ românesc.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori,  împărțite în mod egal, reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect.

Nu suntem singurii posesori de “steag tricolor”! Pe lângă țara noastră,  mai există și alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

Tricolorul românesc este însă cel sărbătorit astăzi, de aceea vom ciocni o cupă de șampanie în cinstea lui, și, pentru a vă dovedi că patriotismul poate fi demonstrat în cele mai inedite moduri, vă redăm mai jos spectaculoasele coafuri , realizate pe bază de “roșu-galben-albastru” de echipa celebrului hair stilist CRISTINA GRAMA, ca un omagiu cromatic adus sărbătoritului nostru  TRICOLOR!

 

 

Etichete

Femei de 10 pe Facebook