banner marshal garden
Like/Dislike Timp liber

Iubirea mea cu Facebook-ul

like

Știți că iubesc facebook-ul, nu e un secret. Am declarat-o cu fiecare ocazie. Petrec cu el și cu prietenii mei virtuali mai mult timp decât cu orice persoană din viața reală. Dar că facebook-ul mă iubește pe mine, ei, pe-asta n-o știați. Și nici eu, până azi. Ei bine, am fost contactată astăzi – pe Facebook, normal – de o persoană care s-a prezentat drept Steve Robert de la Facebook Social Network Inc., care a fost autorizat de către C.E.O. dl. Mark Zuckenberg, fondatorul, președintele și directorul executiv al Facebook-ului, să-mi trimită o cerere de prietenie. Înainte de asta, m-a întrebat, politicos, ce mai facem, eu și familia mea. Aș fi fost foarte fericită dacă n-ar fi apărut o oarecare undă de neîncredere, generată în principal de profilul sărăcuț rău al solicitantului. Așa că mi-am exprimat-o clar: Serios? De ce?

Mi-a explicat atunci cât de recunoscători sunt ei că sunt eu toată ziua pe Facebook, și m-a întrebat dacă sunt sau nu cu adevărat mulțumită de serviciile lor. Cum eu mă exprimasem deja public cu fiecare ocazie cât de mult îmi place pe Facebook n-am putut să spun decât adevărul, deși cred că deja se știe. Ei bine, după ce mi-au mulțumit pentru informații, mi-au spus că au o veste bună pentru mine. Și anume că iubirea noastră este reciprocă, adică nu doar eu iubesc Facebook-ul, ci și el mă iubește pe mine și, drept dovadă, îmi oferă o sumă de bani pe care nu v-o pot spune, nu c-ar fi secretă, ci pentru că nu știu exact s-o citesc, că nu știu când  pun ăștia virgulă și când pun punct printre zerourile sumei respective, în orice caz părea ceva ce mi-ar fi oferit posibilitatea să nu mai muncesc până la sfârșitul zilelor mele. $650,000.00 – asta era suma. Mai întâi, m-a informat careva dintre coordonatorii online ai Facebook despre acest câștig? Eu răspund cinstit că nu, așa că mă lămurește el: profilul meu a fost selectat printre alte 5 persoane care au câștigat online de la Facebook această sumă de bani pentru promovarea și încurajarea utilizării rețelei Facebook.

Așa, ca idee, mi s-a părut cinstit. Dacă nu eu, atunci cine? Credeți că pierde cineva mai mult timp pe Facebook decât mine? Totuși, i-am răspuns cinstit: Nu cred chestiile astea.

Ca să mă convingă, îmi explică pas cu pas cum și când s-a desfășurat extragerea, – pe 1 mai la ora 12, –  cum am fost aleasă printr-o extragere efectuată printr-o căutare automată pe un computer avansat, ce trebuie să fac eu ca să-mi solicit câștigul, cum asta e o inovație a autorităților Facebook și că reprezintă recunoștința Facebook-ului către utilizatorii care au făcut din el principalul mijloc de conectare, comunicare și relaționare cu familiile și prietenii din întreaga lume.

M-am gândit o clipă, apoi mi-am dat seama că, dacă aș accepta bani de la Facebook m-aș simți ca o prostituată, adică după ce că fac ceva ce-mi place să mai iau și bani pentru asta, și nu l-aș mai putea privi vreodată în ochi. Așa că, fără să mai aștept să-mi spună eventual ce taxă trebuie să plătesc sau ce cont ar fi trebuit să le dau, cu parolă cu tot, am răspuns, demnă: Nu vreau bani de la Facebook.

Nu cred că le-a plăcut răspunsul meu, că văd că m-au blocat. Oricum, chestia asta mi-a dat de gândit: cred că pierd prea mult timp pe Facebook, dacă m-au luat ăștia la ochi.

Sorry, Mark!dislike

 

marȘi o glumă, să ne relaxăm un pic.

Știți ce-i mai scârbos decât să găsești un vierme într-un măr?…

Să găsești o jumătate de vierme.

 

Etichete

Femei de 10 pe Facebook