banner marshal garden
Femei de 10

Învață să te iubești!

Și tu meriți iubirea pe care o oferi celor din jurul tău. Cu toții avem momente când ne place de noi dar și momente când nu ne simțim bine în propria piele. Dacă te afli într-o asemenea situație, iată 6 exerciții simple care te vor ajuta să redescoperi iubirea pentru propria persoană.

1. Celebrează-te, așa cum ești acum.
Când te trezești dimineața, mulțumește-ți pentru tot ceea ce reprezinți. Mulțumește ochilor pntru că îți permit să vezi lumea, zâmbetului pentru că îi face pe ceilalți să zâmbească, la rândul lor, părului pentru că îți protejează capul de soare, corpului pentru posibilitatea pe care ți-o oferă de a te mișca, minții tale pentru că îți dă voie să gândești, inimii pentru că îți dă voie să simți. Nu uita, niciodată, că ești un miracol, în continuă mișcare!

femei2. Readu la viață copilul din tine.
Copilul din tine nu știe nimic despre suferințele de care te-ai înconjurat. Cunoaște doar iubirea și compasiunea. Te exprimă pe tine așa cum ești în realitate. El așteaptă să renunți la viața plină de compromisuri pe care o trăiești și să te bucuri din nou de viață. Așteaptă să te eliberezi și să dansenzi după muzica inimii. Așteaptă să îți trăiești viața după propriile standarde, nu după regulile impuse de cei din jur. Unul dintre cele mai bune moduri să te iubești este, pur și simplu, să fii tu!

3. Iartă-te.
Orice greșeală ai făcut, face parte din călătoria ta pe această lume. Nu trebuie să îți fie rușine sau să te simți vinovată pentru ceea ce ai făcut sau ai spus. Acceptă suișurile și coborâșurile vieții și înțelege că imperfecțiunile te fac perfectă. Toate experiențele prin care treci te ajută să te apropii de cea mai bună variantă a ta.

4. Meditează.
Înainte de a le oferi celor din jur dragostea și bunătatea ta, ele trebuie să existe în primul rând în interiorul tău. Cel mai bun mod de a cultiva aceste sentimente este să meditezi la starea de bine. Imaginează-ți că ești o persoană pozitivă, care emană compasiune și dragoste pentru propria persoană și pentru toți cei din jur. Fă acest lucru cel puțin 30 minute pe zi și nu te gândi la nimic altceva decât la iubire și bunătate.

femeiede105. Ești deja un întreg.
Nu ai nevoie de nimic din exteriorul tău pentru a fi completă. Ai deja tot ceea îți trebuie: ai iubire, compasiune, putere, fericire, toate lucrurile pe care le cauți în exterior și ai uitat că există, de fapt, înăuntrul tău. Niciodată să nu te îndoiești de caracterul tău complet. Repetă-ți în fiecare zi: ”Sunt completă” și vei începe, ușor-ușor, să îți însușești acest aspect important al propriei persoane.

6. Ascultă-ți inima.

Nu neglija ceea ce îți dorești! Dacă vrei să călătorești în jurul lumii, urmează-ți visul! Dacă vrei o grădină organică, începe și plantează. Nu aștepta până mâine, până luna viitoare sau până anul viitor. Fă ceea ce îți dorești atâta timp cât poți. Să te iubești înseamnă  să îți urmezi inima și cele mai ascunse dorințe.

Sursa: www.powerofpositivity.com

Femei de 10 pe Facebook