Călătorii Timp liber

Intrați, să vă perpelim puțin! Sau măcar să vă scoatem ochii!

„FOLTERMUSEUM” .
Frontispiciul pe care se află denumirea de mai sus încununează o clădire ce are toate șansele să treacă neobservată : pare a fi un fel de gheretă din acelea în care locuiesc șantieriștii, plasată fix în mijlocul unei străzi nu foarte aglomerate. Secretul îl vei afla doar dacă treci de ușa de la intrare : urmează niște scări, care nu urcă, ci coboară, conducându-te spre niște catacombe interioare, întortocheate și imageîntunecate. Doamne, oare am nimerit bine? Pare a fi mai degrabă unul din acele locuri alese de cineasti spre a turna pelicule horror! …Abia după ce dai de casa de bilete, te mai liniștești. Tânărul cu bărbuță și ochelari de vedere pare a fi în regulă. îți întinde biletele – care sunt înseriate, deci oficiale, și, dacă-i ceri, îți dă și-un pliant…
Ne aflăm așadar în Muzeul Torturii din Viena. Lăbărțat în subteran, muzeul explică şi oferă informaţii asupra detalii mai puțin cunoscute și oricum întunecate ale istoriei omenirii. Cu un ochi în pliant și cu altul..în șapte, parcurgi hrubele întunecate Pe pereți sunt expuse o multitudine de instrumente de tortură, având alături explicațiile aferente.. Le parcurgi și pe ele, în timp ce fiori îți parcurg și ei șira spinării…Cei aproape 800 de metri pătraţi de expoziţie prezintă, într-o manieră pe cât de originală, pe atât de scarry, evoluția sistemului
imagejuridic, începând din antichitate și până prin zilele noastre. Cele peste 100 de exponate te conving pe limba lor că torturile şi cruzimea au jucat şi încă mai joacă, în unele parți de lume, un rol important în societate. Metodele de tortură sunt explicate ştiinţific, dar prezentate într-o manieră inedită, prin intermediul unor reconstituiri la scară naturală, în care figuri de ceară îi reprezintă pe călăii aflați în exercițiul funcțiunii , dar și pe victimele lor, cu chipuri schimonosite de groază și durere..Scenele respective te transferă, ca într-o Mașină a Timpului, în trecut, în vremurile strămoşilor noștri.
Atenție! Dacă sunteți ușor impresionabili, nu vizitați Muzeul după asfințit : aveți toate șansele să visați toată noaptea cum sunteți trași pe roată, arși pe rug sau înghesuiți într-un ceaun uriaș și perpeliți pe foc!

image

image

 

image

Publicitate