banner marshal garden
Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Fiindcă iubirea schimbă tooooot…

Cele mai frumoase sentimente le ai atunci când în fața ta stau unele dintre cele mai minunate persoane pe care le cunoști și tu, ca o plângăcioasă ce ești, Rosse, în loc să spui ceva epic doar…plângi. De-asta am ales să scriu pentru că lacrimile ramân pe obraz – sau pe tastatura laptopului, în cazul de față – fără să-mi întrerupă discursul. Am înțeles cât de mult mă iubesc și ei în momentul când plecam spre casă de la unul dintre evenimente; fiind hotărâtă să divorțez de Artiom (tatăl spiritual), „copiii” au ales-o pe mama lor (pe mine😇). Nu am avut unde să-i țin pe toți așa că i-am trimis acasă încercând să facem din Clubul European cea de-a doua Home sweet home.

Înainte să-i cunosc îmi închipuiam că ne vom înțelege bine și, de ce nu, vom ieși din când în când la un suc (cum am tot zis). Ei bine, sucul a fost în școală; MEREU! Fie că era vorba doar de o apă plată, într-o seara de tăiat pliante și lipit afișe sau de tort și șampanie (glumesc, șampanie nu am avut) în momente speciale, am avut party-ul în noi chiar și la 22:00 noaptea (când mai era ceva de adăugat în comunicatele de presă, de scris pe pagina oficială, de trimis mailuri invitațiilor sau de editat pozele). Asta nu pentru că suntem compatibili ca și zodii ci pentru că avem valori și principii care ne unesc. Avem spiritul antreprenorial, responsabilitatea, buna organizare, înțelegerea, disponibilitatea (când zic asta ma refer la 24/7) și dorința de a construi, care creează o legătură asemănătoare cu ADN-ul, doar că mai puternică.

Lumea, în general, când aude de un grup format la școală care organizează diverse activități se gândește: Uite-i și pe tocilarii ăștia care dacă nu merg într-un club de noapte atunci își fac ei unul intelectual. Ar fi surprinși să vadă ce oameni amuzanți, de gașcă și inteligenți fac parte din CEJM. Câtă perseverență, altruism, devotement, solidaritate și receptivitate există în niște tineri care ALEG să construiască împreună ceva durabil în loc să se piardă pe ei înșiși din cauza unor distracții de moment.

Ce încerc eu să spun e că niciodată nu am avut sute de prieteni, mii de like-uri, 6-7 întâlniri pe săptămână sau vacanțe cu gașca ca în filme. Poate că într-adevăr sunt greu de suportat însă, ultima surpriză pe care mi-au făcut-o m-a făcut să simt că hashtagurile pe care le tot punem la poze (#cejmfamily) se materializează în legăturile de care ziceam mai sus. Vineri am avut un eveniment care ne-a ținut ocupați toată săptămâna și nu mă așteptam nicio clipă ca joi (de ziua mea) să mă surprindă în vreun fel. Și nici nu au făcut-o; abia dacă am primit 2 mesaje… Însă vineri… vineri! În timpul eventimentului unde erau prezenți invitați speciali, elevi din alte 10 școli și un domn din Parlamentul European mi-au cântat La mulți ani. De față cu toată lumea m-au făcut să plâng!!! Și poate că nu mă iubiți voi așa mult cum simt eu, dar eu vă iubesc pe voi! A sunat puțin a Lăpușneanul.

Și dacă tot am pomenit de una dintre operele pe care trebuie să le învăț pentru BAC, trebuie să menționez și doi dintre cei mai importanți oameni fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Inima mov a CEJM, dna Ivanov, care mi-a arătat ce înseamnă să iubești oameni pe care abia îi cunoști, să le acorzi încredere înainte de ați fi demonstrat ceva și să faci totul cu dragoste. Altfel, ce sens ar mai avea viața?!? Și cea de-a doua persoană, pe care am integrat-o în finalul scrisoricii mele de dragoste – crezând că pot să găsesc cuvintele pe care merită să le audă (sau să le citească), este dna Răducanu. Orice metaforă, comparație sau hiperbolă aș încerca să folosesc este ca și cum aș spune despre un diamant că e plăcut ochiului când el de fapt îți fură privirea cu fațetele sale strălucitoare. Dacă simt că noi, membrii clubului formăm o familie, atunci cel mai potrivit rol pentru dumneai ar fi cel de înger păzitor; un îngeraș care ne mobilizează, ne sfătuiește și ne învață cele mai importante aspecte ale lucrului în echipă.

Și pentru că nu mă pot abține: Profesorul mediocru predă. Profesorul bun explică și demonstrează. Însă un profesor minunat, inspiră. Dumneavoastră sunteți inspirația mea, mulțumesc.

 

P.S. Vă iubesc! #CEJM

 

 

 

Etichete

Femei de 10 pe Facebook