banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Femeile dindărătul genelor false

 

Prietena mea, Mihaela e nemăritată. Dintotdeauna. Și este, tot de când mă stiu, într-o goană nebună după “alesul inimii sale”. Însă ori goana ei e prea înceată, ori alesul alege, de fiecare dată, pe altcineva, pentru ca Mihaela tot singură rămâne.
Performanța ei este de a ajunge cu masculii selectați până la ceea ce, pe vremea mea, se numea “căsătoria de probă”. Adică ajung să se placă, se mută împreună, după care, după câteva săptămâni/luni, filmul se rupe. Se rupe cu durere, cu păr smuls, cu lacrimi. Eu sunt , de obicei, cea care adună părul de pe jos și își îmbibă umărul cu lacrimile respective. Dar, prietena la nevoie se cunoaște, nu-i așa?..
Am tot încercat să înțeleg de ce nu merge. Mihaela pare a fi în regulă. Are 45 de ani, este medic stomatolog, arată foarte bine și este o persoană lângă care nu te plictisești. În plus, își dorește atât de mult o familie, încât simt că l-ar face pe dracul nu numai în patru, ci in felii subțiri, pentru a avea grijă de eventualul edificiu conjugal.
După ani de studiu ( eu nefiind psiholog! ) am reușit să stabilesc un numitor comun pentru toate eșecurile Mihaelei. A avut vreo 11, în cei 7 ani de când ne-am împrietenit. Experiență de viață, nu glumă! …din care însă Mihaela nu a învățat mare lucru. Am identificat, așadar,un anume tip de greșeli, perpetuate, indiferent de fizionomia masculină care i se oglindea în ochii de vițelușă îndrăgostită ( iarta-mă, Mihaela!)
Ce făcea, așadar, draga mea prietenă?
În momentul în care se îndrăgostea, devenea alt om : la întâlniri mergea, de parcă astepta să urce pe catwalk : nu la 4 ace, ci la 444 de ace, ascuțite toate și țintind exact către sufletul alesului : haine scumpe, poșete bengoase, pantofi ultaînalți, de mi-era mereu teamă ca vânzoleala fluturilor din stomac să n-o destabilizeze, prăbușind-o. Cu machiaj cu tot, cred că mișca serios acul cântarului, chiar dacă buclele artificiale, genele false și culorile de pe chip, nu cântăresc chiar atât de mult (Teoretic! Pentru că abundența naște și ceva greutate! ) . Mihaela mea cea “fotomodelă” nu devenea numai ultrafrumoasă, ci și diferită, ca fel de a fi. Devenea sfioasă, reținută, pisicoasă – deși în realitate era femeia-furtună, care băgase spaima în colectivul pe care-l conducea, la clinica ei. La întâlniri, Mihaela îi lăsa, generoasă, pe parteneri să aleagă ce și cum : la ce restaurant să meargă, ce să comande, pe unde să se plimbe, cât să stea, când să se revadă. Privirile ei sfioase nu aveau nicio legătură cu săgețile pe care ochii săi le slobozesc în viața de zi cu zi, când ceva nu-i este pe plac. La întâlnirile amoroase, era tolerantă, plină de candoare, înghițea ( cu destule noduri, împachetate în zâmbete) micile stângăcii ale barbaților căzuți în plasa ei, pe principiul “ Lasă că nimerești pe mâna mea și te reeduc eu! . La aceleași întâlniri părea , așadar, o femeie frumoasă, desteaptă, simpatică, la locul ei, delicată, cuminte, ordonată, răbdătoare, tandră, și lista poate continua. Știți și voi : să te ferească Dumnezeu de o femeie care-și dorește ceva, cu orice preț!
Odată ce “prada” cădea în plasă și cei doi conveneau că a sosit timpul să se mute împreună, stabilind sau nu data căsătoriei, lucrurile se schimbau radical. Rochiile sexy se metamorfozau în treninguri lălâi, genele false și extensiile se mutau pe policioara din baie, din culorile de pe chip nu mai rămâneau decât niște dischete demachiante multicolore, zvârlite în closet. Asta într-o primă fază. In faza a doua, îngerul de fată făcea schimb cu dracul de femeie care era, de fapt, Mihaela. Bărbatului ajungea să-i fie teamă să rostească și pâs, trebuia să se conformeze întocmai programului făcut de aleasa sa, devenea un soi de anexă a unei femei, e drept, frumoase și deștepte, dar…mult prea puțin femeie! Și cum, într-o casă, “doi bărbați” sunt deja prea mult, în final, unul din ei pleca. Și acela nu era Mihaela…
Învățătura pe care trebuie s-o tragă “cine are urechi de auzit”, e simplă : chiar și când vrei să “cucerești”, trebuie să fii tu însăți. Să fii cinstită fată de partener și să-i dai un “preaviz” vis-a-vis de ceea ce-l așteaptă! Fii chiar mai urâțică și urâcioasă decât ești! Dacă te va accepta așa, va avea o mare surpriză să constate că, de fapt, ești mult mai frumușică și mai simpatică!
I-am expus și Mihaelei rezultatele cercetării mele.😁
…într-o primă fază a renunțat la genele false!

Femei de 10 pe Facebook