banner marshal garden
Modă Moda trece, fetele rămân

Dungile: prietene sau rivale sezonul acesta?

Deși sunt un clișeu în fiecare sezon de Primăvară/Vară încă de la jumătatea anilor 1900, dungile sunt de cele mai multe ori fie prietene, fie rivale.

Prea puține sunt cazurile în care acest imprimeu rămâne în anonimat, într-o zonă neutră. De ce? E foarte simplu: ori flatează și pune în evidență siluetele ori dezavantajează și adaugă niște volume inestetice.

Sezonul acesta – Primăvară / Vară 2016 – foarte multe branduri au propus în colecțiilor lor dungile ca fiind un must în garderobă. Chiar și așa, stimate doamne de 10, e indicat să le purtați cu grijă pentru a nu-ți face singură defavoruri.

Primul sfat este să le alegeţi pe cele verticale deoarece sunt mult mai usor de purtat şi ajută la subţierea siluetei. Dacă optaţi pentru varianta imprimeului pe diagonală sau orizontală, ţineţi musai cont de dimensiunea lor şi mai ales de croiala piesei vestimentare în cauză.

Diversitatea cromatică e de evitat. Alegeţi maxim 3 culori în acelaşi imprimeu şi tineţi cont de gama cromatică care vă avantajează. Un alt pont de care probabil ştiţi deja este acela că dungile se poartă îndeosebi cu piese uni. Dacă sunteţi curajoase şi mixaţi dungi cu dungi, păstraţi aceleaşi culori în ambele imprimeuri.

Vă las mai jos câteva imagini reprezentative, iar dacă aveţi întrebări sunt la un comentariu distanță.

Sursa foto: www.pinterest.com, www.asos.com

Femei de 10 pe Facebook