banner marshal garden
Danalicious, gustul dulce al vieții Femei de 10

De nota 10!

Nadia“De nota 10” este expresia care m-a urmărit toată viață. Mi se trage de când eram copil, când trăiam în București și stăteam cu părinții mei la bloc. Duceam o viață normală, ca orice familie de intelectuali care își dorea să-și educe copila într-un mediu cât mai sănătos, cu reguli stricte, din când în când pot spune chiar spartane. Părinții mei nu mi-au refuzat nimic. Și totuși, îmi aduc aminte că nu eram răsfățată, trebuia să dau ceva în schimb pentru fiecare lucru pe care îl primeam. Trebuia să fiu atentă la gesturi, la vorbe, la fapte. Lăsând la o parte starea de atenție în care trăiam tot timpul, apartamentul nostru având pereți “ascultatori” și telefon cu fir conectat la “propria centrală cu operatori cu trese”, părinții mei au pus mare accent pe educația mea. Mereu îmi spuneau că o fată trebuie să fie delicată, multi-talentată, să aibă forța de a păși în viață cu fruntea sus dar și inteligența de a-și alege drumul după mintea ei și nu a altora… trebuia să devină o femeie de nota 10…aceasta era expresia lor!

savuica_comaneciÎn anul 1976 aveam șase ani. Îmi aduc aminte cum am tremurat de emoție când am văzut-o pe Nadia Comaneci performând la paralele și șocul că luase nota 1… care s-a transformat după câteva minute în nota 10! Acela a fost declicul meu și sunt convinsă că a multor altora. Mi-am dorit să fiu ca ea. Să excelez în ceva, să fiu cea care primește nota 10. Împinsă și de educația dată de părinții mei, care avea același principiu la bază, Nadia a devenit pentru mine o prietenă imaginară cu care vorbeam și care mă ambiționa să muncesc la fel de mult ca ea, să visez și să îmi transform visul în realitate.

Într-o zi părinții mei au venit acasă de la serviciu și mi-au întins o poză. Era cu Nadia, semnată chiar de ea, cu dedicație pentru mine!

După multa vreme, după ce am muncit douăzeci de ani în televiziune, modă și antreprenoriat, am cunoscut-o pe Nadia, pe copila din trecut și femeia din prezent. Femeia de nota 10!

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • O apreciez foarte mult pe doamna Savuica si constat ca și scrie foarte bine, nu doar e frumoasa! Felicitari pentru rubrica si va rog sa ne invatati si pe noi, femeile mai si ple, sa ne purtam ca niste doamne in societate!

    • Draga Alina, multumesc frumos pentru apreciere. Conteaza foarte mult pentru mine. Imi voi da silinta sa vin cu lucruri interesante pe care le-am invatat si eu pe parcursul vietii.

Femei de 10 pe Facebook