banner marshal garden
Diverse

De ce trebuie să bem ceai cu lapte?

Dacă vrem să slăbim în chip miraculos ( și sănătos!) , o zi de „relache” , pe bază de ceai cu lapte, este o acțiune necesară, dacă nu ai probleme cu rinichii sau stomacul. Iar beneficiile vin cu precădere, din direcția laptelui.
Când spunem ” zi de relache”, avem în vedere că este necesar să bem cel puțin un litru și jumătate de ceai în acea zi. Și asta pentru că ceaiul este un catalizator în asimilarea destul de dificilă a laptelui, acesta din urmă nefiind , de multe ori, benefic pentru unele persoane ( mai ales pentru cele care suferă de probleme ale tractului digestiv). Taninul conținut în ceai protejează învelișul stomacului, diminuandu-i sensibilitatea la efectul iritant al laptelui. Și uite-așa, în această combinație, ceaiul și laptele acționează în mod benefic asupra organismului nostru.

 

Rețetă de ceai cu lapte
Un ceai cu lapte „corect” trebuie pregătit stiințific, după o rețetă respectată cu sfințenie.
Există câteva astfel de rețete de ceai cu lapte pentru slăbit, pe care vi le prezentăm mai jos:

Rețeta 1
Un litru și jumătate de lapte degresat se pune la încălzit, pâna la apariția primelor bule ( a nu se fierbe! ) , se pun două linguri de ceai și se lasă la infuzat 5-10 minute, în funcție de cât de tare se dorește a fi ceaiul. Se strecoară, se bagă într-un termos și se bea, cu porții mici, pe durata unei zile întregi.

Rețeta 2
Aceasta înseamnă că, mai întâi, preparăm ceaiul după rețeta clasică. Ceea ce presupune să pregătim ceaiul prin infuzie, iar după cele câteva minute de infuzat, să adăugăm laptele, în proporții egale. Amestecul obținut se strecoară și se pune pe foc mic, adăugând un cățel de usturoi ras. Se ține pe foc timp de 5 minute, după care poate fi consumat. De preferat, cu jumătate de oră înainte de masă, sau la fiecare două ore, dacă ne-am propus să nu consumăm toată ziua decât acest ceai.

Rețeta 3
Această rețetă se recomandă a fi integrată într-o anume dietă, ca mijloc de accelerare a schimbului de nutrienți și a funcționării organelor aparatului urinar și tubului digestiv.
Ține minte că efectul maxim al acestui ceai pentru slăbit depinde de consumarea sa atunci când este fierbinte. Dar trebuie consumat de sine stătător, de exemplu, în pauzele dintre mese.
Se prepară extrem de simplu: jumătate de cană de ceai se amestecă cu jumătate de cană de lapte fierbinte.

Rețeta 4
Fierbe un ceai, folosind 2 lingurițe cu vârf de ceai verde la jumătate de litru de apă. Lasă-l să se răcească. Între timp, pune pe foc mic jumătate de litru de lapte, pe foc mic și strecoară în el jumătate de linguriță de ghimbir ras. Ține-le împreună 5-7 minute, după care strecoară laptele și adaugă-l în ceai. Consumă câte un pahar la fiecare 2-3 ore, timp de o zi.

 

Sursa: hochu.ua

Sursa imagine reprezentativă: palo.com.cv

Femei de 10 pe Facebook