banner marshal garden
Diverse

De ce persoanele singure sunt mai inteligente și mai loiale decât celelalte?

Sunt două categorii de oameni singuri: cei respinși și cei care resping. Deși cel mai adesea cuvântul ”singur” are conotații negative, asta nu înseamnă că este ceva rău.

Persoanele care decid să fie singure, de obicei, au prieteni, dar preferă să își petreacă cea mai mare parte a timpului doar cu propria persoană. Se simt mult mai comfortabili singuri și nu au nevoie de alte persoane pentru a se simți împlinite. Activitățile sociale îi plictisesc, întrucât nu li se potrivesc.

Singurătatea poate aveaînsă și efecte negative. John Cacioppo, psiholog la Universitatea din Chicago, spune că prea multă izolare poate avea efecte negative asupra psihicului și fizicului. El susține că izolarea socială este la fel de periculoasă ca fumatul și obezitatea.

De asemenea, este foarte greu să îți dai seama când un prieten singuratic are probleme. El poate avea o problemă gravă dar să nu se destăinuie nimănui. Și chiar dacă își dorește să intre în contact cu lumea, timiditatea și anxietatea socială îl pot împiedica. Dar când reușești să intereacționezi cu o astfel de persoană și o convingi să ți se destăinuie – aceasta este cea mai puternică și cea mai profundă relație pe care o poți experimenta.

Sursa: peacequarters.com

Femei de 10 pe Facebook