banner marshal garden
Ea și El

De ce mor iubirile? Ce mi-au răspuns prietenii de pe Facebook?

Cu o satisfacție nebună aștept fiecare răspuns al prietenilor mei virtuali, la temele pe care le lansez, în eter. Am început, cu ceva timp în urmă, o serie de inedite sondaje de opinie pe pagina mea personală. Ineditul nu se ascunde, neapărat, în întrebările puse, ci în maniera de a realiza, pe Facebook, sondaje de opinie pe teme diverse. Concluzia?

Proverbul „câte capete, atâtea idei” este unul dintre cele mai deștepte lucruri spuse vreodată de „ilustrul anonim”! Din varietatea de răspunsuri ale ultimei mele provocări, le-am ales ,firește, și de această dată, pe cele mai interesante. Le mulțumesc din suflet corespondenților mei nevăzuți pentru solicitudine și mă bucur să aflu că am prieteni care gândesc atât de frumos!

Așadar, aveți cuvântul : DE CE MOR IUBIRILE?

 

Liviu Mihăilescu : ……interesant sondaj……..Eu cred că iubirile nu mor niciodată întotdeauna fiecare persoană a însemnat ceva pentru noi și au un loc aparte în inimile noastre pentru totdeauna…..

 

Cezara Stoian: Să vă spun de ce a murit iubirea părinților mei. Tata era cu 30 de ani mai mare decât mama, la început totul a funcționat perfect, se iubeau ca-n filmele acelea americane din anii’50, după care incet-incet, tata a devenit foarte gelos ( mama era frumoasă și lucra în cinematografie), a început s-o suspicioneze fără motiv, incepuseră să se certe din orice, până când mama n-a mai suportat pușcăria în care ajunsese să trăiască și a fugit de la el. Dovadă însă că iubirea a murit doar în acte este faptul că niciunul , nici altul nu s-au mai recăsătorit de atunci. Tata s-a prăpădit, dar mama continuă să plângă în fiecare an, la mormântul lui, de ziua lui. Deci…putem spune că iubirea lor a murit?…

 

Elefantul Eugen : Cred că iubirile mor dintr-un principal motiv – care este lipsa de
comunicare reală, şi un secundar motiv, care este pierderea interesului faţă de partener. Această pierdere a interesului este naturală, doar că cuplurile care rezistă mult timp ştiu să nu lase acest fapt să se transforme în ură ci îl mulează cumva în noi pasiuni. Da, se pot trăi noi pasiuni cu fix una şi aceeaşi persoană,
după ce cele vechi se consumă.

Ștefan cel Mic : Iubirile mor pentru că muierilor li se urăște cu binele și o iau razna! Cel care până ieri era sufletul lor pereche, devine brusc urât, prost, insuportabil, nu mai e bun de nimic, ce mai, un looser!

 

 

Corneliu Constantin: Iubirile mor, pentru că nu există nimic veșnic, poate doar moartea,
dacă e să nu credem în nemurire. Important este să știm să punem capăt în modul cel mai frumos unei relații care a fost bazată pe iubire, să nu-i purtăm celuilalt ranchiuni, să nu uităm niciodată că, la un moment dat, el a fost centrul universului nostru.

 

Ion Pătrășcan : De ce mor iubirile …sau de ce se scutură frunzele toamna ?
Atenție, frunzele au viață ciclică …și iubirile ar trebui să învețe acest lucru și …să si fie ciclice … să se regenereze . Cred .

 

Dumitru Simona Luci: Pentru ca unii iau din sufletul celuilalt iubire fără să daruiască iubire… Zic și eu. 🙂
De unde iei și nu pui, se gată în timp. 😉 🙂

 

Ana și Manole : Iubirile adevărate nu mor niciodată. Chiar dacă, dintr-un motiv sau altul, cei doi se despart, inimile lor continuă să bată una pentru cealaltă. Cei care au curaj, se readună impreună. Ceilalți, mânați de orgolii prostești, vor rămâne despărțiți și vor suferi toată viața.

 

Cristi Banu : Iubirile mor pentru ca nu le mai tine in brate iubirea… Dincolo de curcubeul starilor de fericire initiala se instaleaza uragane de dor ce dor! Poate ca pasarii in care s-a zamislit dragostea din plasmuiri si stele, i se rupe o aripa! Poate ca dorinta de zbor nu mai e mina in mina cu visul! Iubirile nu se sting atunci cind cade curentul, dispar cind secere taioase taie in carnea vie a ierburilor albastre! Chiar asa… Iubirea e rosie sau verde? Timpul de dupa e necintec si tacere, e tornada de sentimente! Iubirea decedeaza in mod clar atunci cind moare respectul, cind stima reciproca sucomba! Se spune ca prima iubire nu moare niciodata! Confirm cu tarie, cu vehementa!!!

Mari Ana: Ooooo, complex subiectul sondajului de astazi, in primul rand ar trebui delimitate formele de iubire, iubirea initiala, acea indragosteala care ne pocneste pe toti si se lasa cu fluturi in stomac, acea iubire de obicei trece de la sine fara prea multe motive, fiind mai mult un proces chimic, cat despre iubirea adevarata, care se sedimenteaza cu timpul, bazata pe incredere, respect, prietenie, aici se rupe cand apar tradarile, cand apare violenta domestica, fizica si in egala masura la fel de grav, cea verbala, cand partenerul in cauza este neglijat, ignorat, nu se mai acorda suficienta atentie, cand apare acea relaxare gen te-ai vazut cu sacii in caruta, nu mai vrei sa depui efort, iubirea trebuie intretinuta, altfel moare..

Drăgan și Ioana Marcoșanu: Iubirea moare atunci cand unul dintre parteneri nu mai pune aceasi pasiune ca la început.Atunci totul se sfarseste,precum focu dacă nu îl întretii moare asa si iubirea!

 

Radu Leca Psiholog : Iubirile mor mai repede decât intelegem noi. Iubirile se transformă. In ură sau nepăsare.
Când iubirea moare, subiectul este atât de surprins încât primul pas este să nu recunoască. Minciuna devine cea mai buna prietenă a fostul îndrăgostit.
In conformitate cu modelul comod „Draga mea mă mai iubești? Da dragul meu, imens, te iubesc la fel de mult cât mă iubești tu”, sunt cladite mii de căsnicii.
Greul, într-un cuplu ce nu mai are ce sa-si spună începe si se termină in … pat. Orgasmul este mecanic sau lipseste cu desăvârșire. Evident ca apare intrebarea de ce? Raspunsul nu este surprinzător. Ambii parteneri si-au incheiat, uneori simultan, colaborarea. De ce mai stau împreună? Din comoditate.

Bănică Mihai : Pentru ca oamenii uita sa se iubeasca pe ei. (Asta implicand de la respect, timp dedicat imbunatatirii activitatii cerebrale cat si fizice, spontaneitate care este indispensabila, iau totul de-a gata, in loc sa inteleaga ca totul este trecator si trebuie recastigat, zilnic iubirea si atentia)

 

Monica Elena Stoicescu: Iubirile mor cand oamenii uita ca iubirea este ca o floare, care trebuie ingrijita. Cand nu o mai ingrijesti, incepe sa se ofileasca, apoi moare. Da, e chiar atat de simplu! ❤️❤️

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Iubirile mor când nu mai e interes pentru persoana iubita,cand nu mai e comunicare,cand încetăm să ne ascultăm unii pe alții,cand orgoliu e prea mare……..în concluzie trebuie să fim mai buni!

Femei de 10 pe Facebook