banner marshal garden
Copii și tineri Nu mai sunt copil!

De ce eu?

De multe ori ne punem întrebarea „DE CE?”. De ce întârzie atât autobuzul, de ce mi s-a rupt tocul, de ce am fost concediat, de ce eu nu sunt milionar; de ce, de ce, de ce?!? DE CE EU?!? Evident că răspunsurile sunt ale egourilor noastre care fie ne gâdilă mândria, fie ne rănesc un pic. Știu, probabil a-ți auzit de sute de ori că totul se întâmplă cu un motiv. Îmi pare rău dacă vă dezamăgesc, dar așa e! Vă las să citiți o povestioară:

Doi îngeri călători s-au oprit să petreacă o noapte în casa unei familii bogate. Familia a fost rea și a refuzat să-i lase pe îngeri sa înnopteze în camera de oaspeți. În schimb le-au oferit o camăruță în subsol. În timp ce îşi pregăteau patul pe podeaua tare și rece, îngerul mai bătrân a văzut o gaură în perete şi a reparat-o. Atunci îngerul mai tânăr l-a întrebat de ce reparase gaura şi celălalt i-a răspuns: ”Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi”.

Noaptea următoare, cei doi au venit să se odihnească la o familie foarte săracă, dar ospitalieră. După ce au împărţit puțina lor mâncare, soţul şi soţia au cedat patul lor şi astfel îngerii au dormit confortabil. Când soarele a răsărit în dimineaţa următoare, îngerii i-au găsit pe fermier şi pe soţia sa plângând. Singura lor vacă, a cărei lapte era unica lor sursă de venit, zăcea moartă pe câmp

Îngerul tânăr, înfuriat, îl întreabă pe cel bătrân: Cum ai putut să laşi ca acest lucru să se întâmple? Primul bărbat avea totul şi tu l-ai ajutat. A doua familie avea puţin şi cu toate acestea au împărţit totul cu noi, şi tu ai lăsat vaca lor să moară! ”Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi”, a răspuns îngerul mai bătrân. “Când am stat în subsol, am observat că în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stăpanul era obsedat de lăcomie și nu era capabil să-și împartă bogația cu altcineva, am astupat zidul, ca să nu o găsească”… Iar noaptea trecută, în timp ce noi dormeam în patul fermierilor, îngerul morţii a venit pentru soţia lui. Eu i-am dat vaca lor în schimb. Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi.

Vedeți voi, poate autobuzul a întârziat pentru că iubirea vieții voastre urma să vină pe banca de lângă voi, poate tocul s-a rupt ca să nu vă mai chinuiți piciorușele cu niște pantofi obositori, poate a-ți fost concediați pentru că urmează să primiți un job mai bun și fiți siguri că dacă nu sunteți milionari, voi sunteți cei norocoși.

Rețineți faptul că moartea, pagubele și pierderile sunt iluzii ale lumii materiale. Acesta e secretul care vă permite să pășiți în deplină siguranță oriunde vă aflați sau oriunde v-ați duce. Îngerii sunt mereu lângă noi; atunci când se înâmplă ceva rău ei de fapt ne protejează de ceva groaznic.

 

XOXO, R.S.

 

Femei de 10 pe Facebook