banner marshal garden
Diverse

Cum vom arăta, peste vreo două milioane de ani?

 

La fel orice entitate vie de pe Pământ și noi, oamenii, ne aflăm într-o permanentă evoluție. Dacă nu ne credeți, amintiți-vă povestea cu măselele de minte, care erau atât de bine dezvoltate la strămoșii noștri, obișnuiți cu consumul alimentelor dure. La noi, aceste măsele și-au redus importanța, nemaifiind folosite. Ba, de cele mai multe ori, chiar ne încurcă!

Haideți să încercăm să răspundem întrebării : cum va arăta ființa umană peste câteva milioane de ani, în cazul în care condițiile de viață de pe planeta noastră își vor păstra tendințele actuale de evoluție.
• Înălțimea. În ultimii 200 de ani, populația țărilor dezvoltate a crescut în înălțime cu 10 cm, datorită îmbunătățirii condițiilor de viață și a diversificării hranei. Dacă aceste tendințe se vor păstra și în viitor, înălțimea bărbaților va atinge frecvent 2 m. (Surse: Mean Body Weight, Height, and body mass index, United States 1960–2002, wikipedia)
• Pielea va deveni mult mai închisă la culoare, întrucât rasele se vor amesteca copios. Iar pielea închisă la culoare ne va feri mai bine de ultravioletele ce vor pătrunde masiv către Terra. (sursa: livescience, nickolaylamm)
• Corpul. Omul își va diminua efortul fizic, cu ajutorul mașinilor și roboților. Forța fizică va înceta să mai fie folosită, masa musculară se va reduce. Tehnologiile vor deveni o parte integrantă a trupului nostru, cip-urile și gadget-urile vor deveni o prezență firească în viața noastră.(Sursa: futurehumanevolution)

….Ce păcat, nu-i așa? că nu vom putea verifica niciodată toate aceste informații! 😁

 

Sursa foto: elrincondegarm.blogspot.com

Femei de 10 pe Facebook