banner marshal garden
Sănătate

Crăciunul e pe sfârșite. Ce te faci însă cu oboseala?

Stressed businesswoman sitting on couch

 

Bravo! Ai organizat un Crăciun perfect! Casa a arătat impecabil, masa a fost delicioasă, cadourile s-au bucurat de un mare succes, toată lumea din jur a fost mulțumită! Și tu, desigur, pentru că tu știi, mai bine decât toți, că motorul sarbătorilor ai fost tu însăți! Dar…de ce oare te simți atât de epuizată? Doar de gătit, gătești zilnic, curățenie faci tot timpul, shoppingul face parte din viața ta, iar cei câțiva musafiri nu crezi că au fost în măsură să te epuizeze chiar în halul ăsta!
Îți spunem noi : suferi de oboseală cronică! Nu uita că te afli la finalul unui an de muncă, în care a trebuit să faci față și provocărilor de la serviciu, și celor de acasă! Și să nu te miri că acest sentiment de oboseală se combină de multe ori și cu o stare de spirit nu tocmai bună. Doamne ferește sa nu dai in depresie, mare atenție! Trebuie să începi urgent lupta împotriva oboselii!

Inamicul public nr.1 al oboselii este SOMNUL. Încearcă să dormi bine, dacă nu în timpul saptămânii, măcar in zilele de weekend.
Este posibil ca oboseala să apară și din cauza neexprimării unor emoții, de aceea este absolut necesar să-ți exprimi sentimentele, dacă nu direct, măcar în scris.

Dacă oboseala îți apare la serviciu, te va ajuta să o depășești o organizare cât mai variată a zilei de muncă. Fă în așa fel, încât să-ți alternezi activitățile : convorbirile telefonice, elaborarea unor documente, lucrul la computer. O astfel de alternare nu te va mai obosi și nici plictisi, iar timpul îți va părea că trece mai repede.
Atât acasă cât și la serviciu caută să te afli căt mai aproape de o sursă de lumină. Dacă afară e soare, încearcă să faci o plimbare, cât de scurtă, în aer liber – vei vedea, oboseala îți va trece ca prin minune. Acasă, nu sta cu draperiile trase, bucură-te de lumina zilei!

Hrănește-te corect și suficient. Pe timp de iarnă consumă cât mai multe fructe și legume de culori deschise : roșii, galbene, portocalii. Ele nu numai că-ți vor potoli foamea, dar te vor și binedispune. Oboseala mai poate apărea și din cauza insuficienței lichidelor din organism, de aceea respectă acea indicație devenită „loc comun” : „consumați zilnic 2 l de lichide”.

Dacă te afli la serviciu și te ia oboseala, freacă-ți lobul urechii , dar și zona dintre arătător și degetul mare, de la fiecare mână.

Dacă oboseala apare periodic și nu este cronică, poți lupta împotriva ei cu ajutorul unor remedii naturale. Tensiunile sunt eliminate cu succes de ceaiul de mușețel : 2 linguri la un pahar de apă clocotită, se fierb cca 10 min. Consumă zilnic câte trei astfel de pahare.

 

Surse foto: vitaportal.ru, stervaik.ru, kickymag.ru, modna.ru

Femei de 10 pe Facebook