banner marshal garden
Ea și El

Contrastele se atrag?

Miturile sunt foarte greu de demontat. Adesea, credem cu tărie în anumite lucruri chiar dacă nu avem nicio evidență. Dragostea nu face nici ea excepție și multe din stereotipurile despre iubire îți pot afecta serios relația. Dacă ai fi însă conștientă de ele, chiar dacă vei face mici greșeli, nu va fi ceva ce vei regreta mai târziu.

Iată 6 prejudecăți despre iubire care pot sta în calea fericirii tale:

  1. Contrastele se atrag.

De câte ori ai auzit această sintagmă? În ciuda popularității, s-a dovediti total neadevărat. În general, persoanele care sunt în relații de lungă durată au mai multe lucruri în comun decât diferențe. Încă de la prima întâlnire, cei doi observă trăsăturile principale, iar unele pot fi un indiciu asupra compatibilității și a șanselor de succes ale relației, pe viitor. S-a demonstrat că partenerii cu personalități și valori similare alcătuiesc cupluri mai rezistente decât cele cu viziuni diferite.

  1. Il pot schimba.

Dacă încă mai crezi că îl poți schimba, este momentul să uiți acest lucru. Cu siguranță, o relație își pune amprenta asupra partenerilor. Dar sunt unele aspecte esențiale pe care nu le poți modifica, oricât de mult ai încerca: personalitate, atitudine, valori și o serie de comportamente sociale. Dacă visezi la un partener care să te înțeleagă și să te sprijine, trebuie să găsești pe cineva care să îți împărtășească viziunile.

3. A locui împreună înainte de căsătorie vă ajută să vă cunoașteți mai bine.

Pare logic. Pentru a lua o decizie importantă, cum este căsătoria, este important să îți cunoști foarte bine partenerul. Cu toate acestea, a locui sub același acoperiș nu este cea mai bună soluție. Lucrurile acestea nu le poți descoperi peste noapte. Din momentul în care v-ați mutat împreună, familia va începe să pună presiune pe voi și în cele din urmă veți ajunge la căsătorie ca urmare a insistențelor lor și nu pentru că asta ar fi decizia voastră conștientă. Iar în timp, puteți ajunge la divorț sau puteți fi profund dezamăgiți pentru că ați făcut acest pas prematur. Așadar, cel mai bine este să vă mutați împreună doar atunci când sunteți pregătiți, amândoi să vă începeți viața de familie.

  1. Sufletul pereche îți este predestinat.

Multe persoane visează să își găsească partenerul perfect încă de la primele încercări. Adevărul este că nu ne întâlnim sufletul pereche, ci devenim sufletul pereche al celuilalt ca urmare a unei relații fericite și armonioase. Respectul și iubirea partenerului, în ciuda obstacolelor peste care suntem nevoiți să trecem îți dau sentimentul că ți-ai găsit sufletul pereche,, atunci când acesta îți este alături în momentele grele.

  1. Dragostea nu durează o veșnicie.

Persoanele care susțin acest lucru greșesc. Un studiu al Universității Stony Brook din New York a descoperit că sentimentele pe care le are un cuplu aflat la începutul relației sunt la fel de puternice ca ale cuplurilor care sunt împreună de 10 până la 29 de ani. Nu uitați! Iubirea veșnică este posibilă doar dacă ambii parteneri au grijă unul de celălalt, își respectă punctele de vedere și își rezolvă problemele umăr lângă umăr.

  1. Dragostea la prima vedere există.

Acest mit este foarte răspândit dar nejustificat. Studiile arată că, la prima întâlnire, femeile au nevoie de cel puțin 6 contacte vizuale pentru a-și da seama dacă bărbatul de lângă ele li se potrivește sau nu. Scriitorul Ali Campbell consideră, la rândul lui că o femeie are nevoie de 45 de secunde pentru a realiza, la nivel subconștient dacă îi place bărbatul cu care se află la prima întâlnire.

Aveți alte exemple de prejudecăți legate de relațiile de iubire pe care le considerați false? Așteptăm opiniile voastre la sectiunea de comentarii!

Sursa: Brightside.me

Femei de 10 pe Facebook