banner tex carrefour
Nutriție O vedetă și-o rețetă

Ciorbă din coadă de vițel a la Ovi

După 15 ani de rezidență în Norvegia, Ovi a decis să revină în România. A reprezentat Norvegia la Cerbul de Aur iar câțiva ani mai târziu, România la ovi10Eurovision, de două ori, alături de Paula Seling. Este convins că îi vor lipsi liniștea și normalitatea din Norvegia dar vede un mare potențial pe plan artistic în România. Prezent în emisiunea Ne vedem la…TVR! alături de soția sa Kitty și cei 2 băieți, Martin și Philip, Ovi a trecut cu succes de proba gătitului. Cu ajutorul unui sos preparat special de matușa și soția lui (n.r. asemănător cu bulionul) ne-a pregătit o ciorbă din coadă de vițel a cărei rețetă v-o împărtășim și vouă.

Ingrediente:

– o coadă de vițel cât mai proaspătă, tăiată în bucăți de cca 5 mm.
ovi– rădăcinoase: morcovi, țelină, păstârnac, ceapă galbenă
– leuștean și pătrunjel
– ulei de floarea soarelui
– tăiței cu ou sau paste
ovi7– 1 litru borș
– sare, piper
– o cutie de bulion de roșii, zarzavat pentru ciorbă

Preparare:

Se pune la fiert coada de vițel cu puțină sare. La jumătatea fierberii se adaugă rădăcinoasele tăiate cubulețe. Când sunt aproape fierte se adaugă bulionul și zarzavatul pentru ciorbă. Se adaugă tăițeii și se continuă fierberea. Când sunt toate fierte se acrește cu borș, se adaugă sare și piper și se ia de pe foc. Se adaugă verdeață tocată mărunt.

Femei de 10 pe Facebook