banner tex carrefour
Nutriție

Cheese cake ….în interiorul unui măr!

Pentru că e vacanță și e timpul ideal pentru experimente culinare, vă propunem unul foarte simplu, care vă va încânta, prin gustul său delicios, dar și prin felul unic în care vă va parfuma locuința.

Ingrediente pentru 4-6 porții

Puteți folosi orice fel de mere, cu excepția Grand Smith, al caror gust acrișor pot compromite umplutura
1 lingură de zahăr
Un sfert de linguriță de scorțișoară măcinată
Pentru umplutură :
450 g de brânză de vaci ( grăsime 5 sau 9 la sută)
100 g zahăr
Un pachet zahăr vanilat
20 g amidon
20 g puding de vanilie
Zeama și coaja rasă de la jumătate de lămâie
3 ouă ( separați albușurile de gălbenușuri)
15 g zahăr – pt a bate albușurile

Modul de preparare:

 

1.Curățați merele. Scobiți-le
2.Amestecați zahărul cu scorțișoara și turnați-l în mere. Încălziți cuptorul la 175 grade
3. Amestecați: brânza de vaci, 100 g zahăr, zahărul vanilat, amidonul, pudingul,lămâia și gălbenușurile
4. Bateți albușurile cu cele 15 g de zahăr, folosind mixerul
5. Introduceți albușurile spumă în crema făcută anterior
6. Introduceți compoziția în interiorul merelor, înfigând în mijloc câte un bețișor de scorțișoară
7. Coaceți cca 30-40 minute.

Se servește rece sau ușor călduț.
Poftă bună!

Sursa : sugat.com

Femei de 10 pe Facebook