banner marshal garden
Nutriție O vedetă și-o rețetă Show TV

Cezar Ouatu ne învață să gătim, cântând: Bavette ai gamberi

Cezar Ouatu ne-a încântat papilele gustative în cadrul emisiunii Femei de 10, Bărbați de 10 cu o rețetă mediteraneană, personalizată bavette ai gamberi mai exact, paste cu creveți.
Deși poate părea complicată, rețeta este simplă, fără prea multe ingrediente, dar cu efect garantat. Dacă urmăriți pașii rețetei cu atenție, cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea și nu va fi singura dată când o veți prepara.

INGREDIENTE
• Creveți decorticați (ideal să fie mai mari)
• 2 bucăți de dovlecei zucchini
• Roși cherri
• Bavette (paste mai late)
• Vin demisec
• Usturoi
• Pătrunjel
• Sare
• Piper

PREPARARE
1. Începem prin a prepara creveții. Se trag puțin în ulei, cu usturoiul tăiat fin și se călesc, apoi se pun deoparte.
2. Pentru prepararea sosului, se taie dovleceii în cubulețe medii și se adaugă în tigaie cu puțin ulei de măsline și usturoi (de data aceasta, usturoiul poate fi tăiat și în bucăți mai mari). Se lasă pe foc în jur de două, trei minute, nu mai mult, altfel riscăm ca dovlecii să se înmoaie și să capete o textură nu tocmai plăcută.
3. Într-o oală punem apă la fiert, iar când aceasta clocotește, adaugăm bavettele și puțină sare. Lăsam la fiert timp de 9-10 minute, iar după ce le scoatem din apa clocotită, le trecem puțin sub un jet de apă rece ca acestea să nu devină lipicioase.
4. În tigaie, adăugăm ulei, pătrunjelul, usturoiul și vinul- după care, adaugăm creveții, iar mai apoi pastele. Se trag la tigaie. După ce amestecăm, adăugăm sare, piper, chili, sau pepperoncino.
5. La final, punem compoziția din tigaie pe o farfurie, iar mai apoi adăugăm zucchini. Se taie niște roșii cherry și se adaugă în farfurie.

Poftă bună!

Femei de 10 pe Facebook