banner marshal garden
Show TV

Celebritatea dăunează grav sănătății

« Cine-o vrea, ce-o vrea sa zica, Gura lumii, roata morii,,Te coboara, te ridica » canta Zavaidoc si, se doveste practic a fi o filosofie sanatos intelenita pe meleagurile noastre. Caci,  asa cum nici legea nu ne ajuta prea mult cu denigrarea sau calomnia, nici devoalarile, amoroase sau mercantile, nu au omorat pe nimeni.  Cate o vedeta suparata, dispusa sa-si ia lumea in cap, evident pe meleguri mai bune, cate un politician, tras la umbra  reflectoarelor pentru cateva luni, si… cam atat.  De nevoie sau contra cost, toata  lumea e  resemnata, daca nu chiar multumita. Unii au audienta si tiraj, altii  ..  apar pe sticla, deci.. exista.

Un pic  diferit stau lucrurile peste ocean…
Faptul că iubitul preşedinte american  John F Kennedy a avut mai multe amante nu i-a dăunat foarte tare imaginii, cu exceptia lui Marlyn  Monoroe care a platit cu viata. Aventura insa cu Judith Exner, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor, a reuşit să atragă atenţia publicului internaţional, cand aceasta a declarat presei că preşedintele o punea să transmită diverse mesaje Mafiei din Chicago, via Frank Sinatra, care le făcuse cunoştinţă. Sunt voci  care sustin ca aceasta devoalare ar fi dus la asasinatul presedintelui din 1963.

Cu siguranta in zona politicii, cel mai rasunator scandal  mediatic, a izbucnit în 1998, când preşedintele Bill Clinton a fost acuzat in presa că a avut relatii nepotrivite în interiorul Casei Albe cu stagiara Monica Lewinsky.  Celebrul discurs “I am Sorry”  nu l-a salvat de decaderea politica ce a urmat.

Miliardarul Tiger Woods ,cel mai mediatizat jucător de golf, dar şi cel mai bine plătit din istorie, si-a regretat amarnic popularitatea cand paparazzi i-au dat in vileag aventurile . Dupa ce a tinut prima pagina a ziarelor de scandal,  Tiger s-a ales cu un nou record – un divort cu  opt zerouri, si multe intersectari cu politia din  cauza bauturii si a drogurilor.

Căderea lui Sinead O’Connor de la celebritate la anonimat a fost urmarea fireasca a unui gest necugetat – cântăreaţa a rupt o poză reprezentându-l pe Papa, în direct, în cadrul unei emisiuni TV.  Gestul a facut senzatie in toata lumea si a tinut pagina a doua zi dar, din acel moment, nimeni nu a mai chemat-o în emisiuni TV, iar cântăreaţa a intrat în depresie.

Michael Jackson, cel mai de succes artist din toate timpurile potrivit Guiness book, a avut un stil de viaţa ciudat şi controversat. Deşi a fost acuzat in presa de pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi.În 2003, reputaţia şi numele lui i-au fost serios zdruncinate, după lansarea unui film documentar denumit  “Living with Michael Jackson”. Filmul respectiv a dezvăluit detaliile discutabile ale vieţii sale. După urmărirea penală  Michael Jackson a fost arestat. În timpul numeroaselor procese Jackson a pierdut o parte din avere şi a fost în imposibilitatea de a acoperi cheltuielile de judecată. În 2005, Michael Jackson a fost judecat şi găsit nevinovat de încă o acuzaţie de abuz sexual.

Asadar,  presa de scandal, daca unora le provoaca indispozie sau indgestie, altora le dauneaza chiar grav sanatatii.

Etichete

Femei de 10 pe Facebook