banner marshal garden
Ea și El

Cele 5 stadii ale iubirii

“Ei, se pare că nu ne-a fost menit să fim împreună.”

Aceasta este o replică pe care o auzim des, în special de la persoane care tocmai au trecut printr-o despărțire. De multe ori, o spunem și noi, pentru a ne încuraja.

După 40 de ani de studii, celebrul psiholog Jed Diamond, a ajuns la concluzia că majoritatea își găsește jumătatea perfectă. Problema este că mulți nu au răbdare să parcurgă toate etapele și se opresc la stadiul nr. 3. Așadar, iată drumul pe care îl parcurge iubirea:

Stadiul 1 – Îndrăgostirea

Ce sentiment frumos! Când ne îndrăgostim, toată lumea ne aparține. Nu ne interesează defectele, iar puterea de a gândi obiectiv este serios afectată. Ai încredere în partenerul tău, ai mari speranțe legate de viitorul comun și deja visați să aveți copii împreună. Ești convinsă că partenerul tău va fi permanent alături de tine să îți îndeplinească toate dorințele. Ești orbită de cuvintele lui și ai prea multă încredere.

Stadiul 2 – Deveniți un cuplu

Este stadiul în care iubirea devine mai puternică. Vă întâlniți sistematic, primul sărut, prima noapte împreună și conversații profunde. În scurt timp, cuplul începe să își pună amprenta asupra vieții fiecăruia în parte. Îți face plăcere să petreceți timp împreună, te simți în siguranță când este cu tine, ai sentimentul că îi aparții și că el este Alesul.

Stadiul 3 – Dezamăgirea

Se întâmplă atunci când începi să realizezi că toate visele pe care le-ai avut legate de viața ta alături de iubitul tău nu devin realitate. Din anumite puncte de vedere, partenerul tău nu este chiar ceea ce ți-ai dorit.

Comparativ cu stadiile anterioare, acum partenerii încep să își exprime furia și nemulțumirea. Începi să te simți epuizată și ai nevoie de o pauză.

Stadiul 4 – Iubirea care rezistă

Dacă ai atins acest stadiu, înseamnă că ți-ai găsit partenerul cu care vei rămâne până la final. Devii mai înțelegătoare și înțelegi că fiecare persoană are calități, dar și defecte. Este momentul în care îți accepți partenerul și încerci să te împaci cu felul lui de a fi. În același timp, ești suficient de matură să înțelegi că o relație nu înseamnă doar să primești. Din momentul în care cazi la pace cu tine și cu relația ta, vei merge mai departe, cu partenerul tău, până la stadiul final.

Stadiul 5 – Împreună cucerim lumea  

Acum, că ai lăsat în urmă neînțelegerile, ai descoperit o legătură puternică. Curând vei ajunge la o concluzie înțeleaptă: împreună aveți puterea de a conduce lumea.

Este o poveste pe care o veți scrie împreună. Poate fi exact cum vă doriți voi. Acum funcționați împreună și vă cunoașteți partenerul așa cum este, nu doar pe dinafară dar și pe interior.

Sursa: peacequarters.com

Femei de 10 pe Facebook