banner marshal garden
Femei de 10

Carmen Tănase : “Eu cred că viața nu are niciun sens fără iubire!”

 

Dumnezeu nu este întotdeauna foarte darnic. Pe unele dintre noi le înzestrează cu frumusețe, însă e foarte drămuit în a le da și înțelepciune. Altele – deșteptele și talentatele – nu sunt niciodată încântate de ceea ce le arată oglinda. Ba unele sunt chiar urâte de pică! Iată însă că în unele cazuri, Cel de Sus a făcut risipă și la frumusețe, și la minte, și la talent.
Actrița Carmen Tănase este unul dintre cele mai elocvente exemple. Frumusețea este dublată de inteligență și..triplată de talent! În plus, Carmen este și un om de nota 10: este sinceră, deschisă, veselă. Alături de ea, spun apropiații, nu ai cum să te plictisești!
Pentru că a avut destui curtezani, la viața ei, Carmen ni s-a părut candidatul ideal pentru ediția de miercuri a emisiunii noastre, când vom vorbi despre …”Bărbații de tip CASANOVA”! Cu umorul ce o caracterizează, Carmen sigur le va face portretul perfect! Și…poate ne va da și niște sfaturi, învățându-ne cum să ne ferim de ei!
Până una alta, i-am solicitat un scurt și.. “ pe fugă” interviu. Și…iată ce-a ieșit:

Marina Almășan : – “Tănase” e un nume care înseamnă mult,în teatrul românesc! A fost grea povara lui? Aveți vreo legătură cu ACEL “Tănase”?

Carmen Tănase : – Nu am nici o legatura cu Constantin Tanase,nici cu Maria Tanase,este doar coincidenta de nume. S-au facut glumite in tinerete pe aceasta tema, naive, ale virstei : ”bunica-tu a avut teatru, de-aia te-ai facut actrita”, sau “te-ar renega bunica-tu, dac-ar sti ca te-ai angajat vis a vis”, eu fiind actrita teatrului Odeon, care este fix peste drum de Tanase.

 

Marina Almășan : – Și, totuși, cum ați ajuns în această lume? Care a fost primul rol?

Carmen Tănase : – M-am facut actrita mai mult la sugestia tatalui meu. Desigur,eram
fascinata de teatru,o iubeam pe Gina Patrichi,o imitam,dar eu doream sa devin inginer zootehnist,sau medic veterinar. Cum nu straluceam la materiile “tehnice”,tata m-a orientat catre catedra,sau actorie. Mi s-a parut mai creativ sa stau pe scena. Cred ca prima aparitie in public cu un rol  a fost la gradinita. Atunci a fost si un mare esec, ptr ca un coleguț s-a strimbat la mine din culise, drept pentru care am lasat balta ce aveam de facut pe scena, m-am intors cu spatele la public si m-am razboit cu “factorul disturbator”. Sala a ris in hohote, iar tata a trebuit sa faca față cu greu acestei “rusini publice”!

 

Marina Almășan : – Aha! Deci de atunci deja erați înclinată spre a-i amuza pe cei din jur! ..V-a dezamăgit vreodată actoria? Dar vremurile?

Carmen Tănase : – Vremurile ma dezamagesc din ce in ce mai tare,dar actoria,meseria asta minunata, este colacul meu de supravietuire.

Marina Almășan : – Și care este rolul care v-a adus cea mai mare popularitate și de ce, oare?

 

 

Carmen Tănase : – Fireste, Flacara. A fost un serial cu mare priza la public, aveam audiente uriase, rolul era comic si extrem de ofertant,a devenit repede f simpatic, cuplul cu Gh. Visu a ajuns in aproape fiecare casa seara de seara, timp de patru ani, mi-a placut mult, ne-a placut mult, l-am facut cu bucurie.

Marina Almășan : – Puțini vă știu viața personală, pentru că ați fost foarte discretă. Ne puteți spune câteva cuvinte?

Carmen Tănase : – Viata mea personala e total neinteresanta pentru ca nu are nimic monden. Sint un om simplu,cu activitati casnice, obisnuite, nu merg niciodata la evenimente cu presa multa si glamour,nu-mi place expunerea,consider ca ceea ce intereseaza publicul este ce fac pe scena,sau pe ecran.

Marina Almășan : – Eu voi insista, totuși, pedalând pe statutul dvs de mamă. Vorbiți-ne, vă rog, despre băiatul dvs.

Carmen Tănase : – Baiatul meu este prietenul meu cel mai bun, este creatia noastra (a tatalui lui si a mea) impreuna cu Dumnezeu, este criticul meu cel mai aspru, este omul cu care râd cel mai mult, este sprijinul meu in momente de cumpana, de furie, de ezitari, este omul cu care ma cert cel mai tare, este omul pe umarul caruia pling, este primul care stie orice miscare fac, este aerul meu.

Marina Almășan : – Ce frumos ați spus! La fel simt și eu, pentru fiul meu, dar dumneavoastră ați spus-o magnific! O să schimb puțin registrul întrebărilor, ca să ne apropiem, încet-încet, de tematica emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10”. De ce merită bărbații să-i iubim, de ce merită să-i urâm?

Carmen Tănase : – Eu nu stiu de ce merita sa iubim, sau nu, pe cineva. Pur si simplu iubim, sau nu. Sint atit de frecvente situatiile in care, din afara, ti se pare ca dna Cutare n-ar trebui sa-l iubeasca pe dl Cutărescu, ptr ca el se poarta asa si pe dincolo si nu merita! Dar dna Cutare-l iubeste, ptr ea merita, sau poate nu merita, dar ea tot il iubeste, ptr ca iubirea e un sentiment puternic, care te inunda si pe care nu-l poti sterge cu guma in functie de cit de merituos este dl Cutărescu. Si invers,desigur.
Despre ura eu nu stiu ce sa spun, nu urasc nici un om pe care l-am iubit cindva, in cel mai rau caz poate sa-mi fie indiferent acum.

 

Marina Almășan : – Avem de învățat de la dumneavoastră! .. Putem, oare, trăi fără bărbați? Ar mai avea viața același gust?

Carmen Tănase : – Imi puneti aceasta intrebare intr-un moment al vietii mele cind nu va mai pot da raspunsul asteptat. Dar, generic vorbind, desigur, omul e facut sa evolueze in pereche, asa poate construi si procrea ,asa poate evolua catre o viata sociala. Nu spun ca cei ce aleg singuratatea sint neevoluati, uneori sint chiar mai evoluati spiritual, in fine, sint nuante, nu putem generaliza. Dar, ca sa raspund mai concret la intrebare, cred ca viata nu are gust fara iubire.

Marina Almășan : – Vă mulțumesc, tocmai mi-ați oferit un titlu pentru acest interviu! 😁 Să continuăm : Noi, femeile, tindem să dăm vina pe barbați, în eșecurile noastre sentimentale. Dar noi, oare, femeile, suntem perfecte?

Carmen Tănase : – Nu,nimeni nu e perfect. Ceea ce nu e neaparat rau.

Marina Almășan : – Noi, totuși, vă considerăm o “femeie de 10” ( ceea ce, pe undeva, tinde către perfecțiune! ) și tocmai de aceea v-am invitat la emisiunea noastră! Și pentru că miercuri, la “Femei de 10, Bărbați de 10”, tema va fi “ Bărbații de tip CASANOVA” , am să vă întreb: ce părere aveți despre astfel de bărbați? Ati fisca o relație cu un astfel de barbat?😁

Carmen Tănase : – Pastrind partea frivola a problemei si cautând prin amintiri, raspunsul este da, AM riscat la vremea mea! Acum, insa, cred ca domnii acestia sint tare nefericiti!

 

Marina Almășan : -…și nu știu de ce cred că încă mai suspină după dumneavoastră! 😁 În final, presupunând că printre cititoarele noastre există și persoane aflate în pragul unei noi relații, ce sfaturi le dați, pentru a nu “lua plasă”?

Carmen Tănase : – Sint ultima persoana in masura sa dea sfaturi de viata cuiva!

Marina Almășan : – Atunci…ne vedem miercuri, pe TVR2! Vă mulțumesc!

 

Femei de 10 pe Facebook