banner marshal garden
Ea și El

Când partenerul te înșeală, merită a doua șansă?

cuplu mare

Tracey Cox, autoare specializată în cărți despre relații și sex consideră că, în anumite circumstanțe merită să îți ierți partenerul dacă te-a înșelat, dar pentru a merge mai departe trebuie să accepți faptul că inclusiv tu trebuie să faci câteva schimbări. Este important să înțelegi faptul că veche relație s-a încheiat și trebuie, cu pași mici să începeți o nouă etapă. Pentru a-ți da seama dacă partenerul tău merită o nouă șansă trebuie să răspunzi la următoarele întrebări, care marchează, de fapt și cele 5 etape necesare recuperării:

Pasul 1: Merită o nouă șansă?

Unii parteneri care înșeală nu merită să fie iertați. Adresează-ți următoarele întrebări cruciale:

  1. A mai înșelat în trecut?

Dacă și-a făcut un obicei din a înșela, înseamnă că va continua să facă lucrul acesta, ori de câte ori va avea ocazia. Așadar, nicio șansă de izbândă. Un astfel de partener nu merită să fie iertat.

2. De ce a înșelat?

Un incident unic, cu un motiv plauzibil, este mai ușor de iertat decât un obicei care se tot repetă sau o aventură care durează de mai mult timp.

3. Dacă i se va mai ivi ocazia, crezi că te va înșela din nou?

4. Ce garanții îți poate oferi că nu se va mai repeta? 

5. Cum era relația dintre voi în momentul în care s-a întâmplat? 

Va fi mai ușor de iertat dacă în momentul în care s-a întâmplat, relația voastră avea probleme și dacă știai că partenerul tău este nefericit. În schimb, dacă totul părea perfect între voi, iar tu aveai încredere totală în partenerul tău, va fi mai greu să ai din nou încredere în el.

6. Îi pare rău?

El ar trebui să se simtă vinovat și mai rău decât tine pentru suferința pe care ți-a provocat-o.

Pasul 2: Oferiți-vă spațiu

femeie tristaPrima reacție va fi să îți dorești să te agăți de el și să nu îl scapi din ochi. Total greșit. Sunt 2 lucruri pe care trebuie să le stabilești în acest moment: primul – ceea ce a făcut este de neacceptat și al doilea – ai demnitatea ta. Dacă locuiți împreună, cere-i să se mute pentru câteva zile. Ai nevoie de timp pentru a-ți pune sentimentele în ordine.

Dacă nu locuiți împreună, spune-i că nu vrei să îl vezi câteva zile. Fă-ți un jurnal în care să îți notezi gândurile și întrebările la care îți dorești să afli răspuns la finalul acestor zile în care a-ți fost despărțiți.

 Pasul 3: Întâlniți-vă

Această întâlnire are scopul de a decide dacă mai este ceva ce merită salvat. Avertizează-ți partenerul că sunt o serie de întrebări la care ai nevoie de răspunsuri. Va fi dureros să afli adevărul dar este esențial. Dacă după ce vei auzi răspunsurile lui la întrebările tale te simți pregătită să mergi mai departe, trebuie să te pregăstești cu răbdare pentru a începe reconstrucția relației. Dacă nu… este momentul să pui punct relației, oricât de greu ți-ar fi.

Pasul 4: Construiește o nouă relație

Vechea ta relație este moartă. Ai nevoie să construiești una nouă. Este trist dar în același timp incitant. Ceea ce lipsește în acest punct este încrederea. Trebuie înlocuită cu alte calități, precum ”suntem supraviețuitori – nici măcar asta nu ne-a putut despărți!”

Te vei simți nesigură și nervoasă. Va fi o luptă. Dar este absolut normal. Pentru a depăși momentul va trebui să stabilești un set de reguli pentru noua relație.

Pasul 5: Fii pregătită pentru schimbări

femeie tristaÎți place sau nu, partenerul tău te-a înșelat cu un anumit motiv. Ce a primit de la cealaltă persoană și de la tine nu? Ce anume l-a făcut fericit cu ea, și ce anume îl făcea nefericit lângă tine? Încearcă să descoperi cum poți să îl faci fericit din nou alături de tine.

Și o ultimă întrebare extrem de importantă: când mă voi simți mai bine iar durerea va dipărea?

Răspunsul este următorul: timpul vindecă rănile care pot fi vindecate. În șase luni ar trebui să te simți mai bine, în cea mai mare parte a timpului iar într-un an, încrederea ar trebui să se reinstaleze. Dacă nu, este timpul să mergi mai departe – singură.

Sursa: dailymail.co.uk

Femei de 10 pe Facebook