banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Când iubești doi bărbați deodată

Cică nu este exclusă posibilitatea de a iubi doi bărbați în același timp. Medicina ne dă voie, deși morala se codește. Am citit și ceva literatură pe tema asta, iar zilele trecute am ascultat interviul unui psiholog cunoscut , care pleda, cu clăbuci la gură, pentru această iubire x 2. Ca să vă fac și o mărturisire, o să vă spun că și eu, la rându-mi, am avut, la un anumit moment dat, demuuuult de tot, sentimentul că iubesc un al doilea bărbat, în paralel cu cel care-mi figura alături, în acte.

A fost chiar o vreme când, dezamăgită copilărește de cel dintâi, m-am întâlnit nepermis de des cu cel de-al doilea, ajungând să ne spunem lucruri adânci de tot și frumoase rău să visăm împreună și să.. ( vă rog să nu faceți speculații răutăcioase, căci nu e cazul!) ne ținem chiar și de mână.. Dar m-am oprit la timp, mai mult de teamă ca vânturile, valurile să nu mă ia din „liniștea căminului conjugal”, în care mă visam încremenită pe vecie și să mă arunce în cine știe ce furtuni , pe care atunci nu mă simțeam în stare a le înfrunta…

Să nu mă întrebe nimeni dacă-mi pare rău sau nu, dacă astăzi aș face altfel, dacă am avut nopți de nesomn, zvârcolindu-mă între prăpăstii, căci nu voi ști ce să vă răspund. De aceea, în loc să-mi iau avânt și să plonjez în piscina cu regrete, mai bine nu mă mai gândesc deloc, sau mai bine, îmi repet în gând, chiar dacă nu sunt întru totul convinsă de eficiența lui, proverbul rusesc care spune că ” tot ceea ce nu se întâmplă, e spre binele nostru”.

Zilele trecute mi-am oferit umărul pentru a sprijini necazul unei prietene, care pățise, cam târziu, e drept, același lucru : deși se lăfăia confortabil într-o căsnicie comodă cu un bărbat pentru care altele ar fi făcut moarte de om, ei îi picase cu tronc un medic cu care se intersectase pe traseul unei pneumonii rebele. O vindecase cu antibiotice de pneumonie, dar o contaminase în schimb cu o dragoste nărăvașă. Deși amica mea este o persoană cu ambele picioare pe pământ, de câteva luni bune levita în toată regula, făcând diverse scheme în încercarea de a răsuci Universul în favoarea sa și de a împăca toate caprele și toate verzele care se aglomeraseră în peisajul din jurul ei, altădată atât de cuminte.

I-am oferit, spuneam, umărul pentru a mi-l îmbiba cu lacrimi, însă nu am fost în stare să-i aloc niciun sfat din cele multe care de regulă îmi zac în raniță, alături de bastonul de mareșal.. Am trimis-o, în ultimă instanță, la „Prietena mea, Narcisa” , și nu pentru a-mi promova site-ul, ci pentru că în situații din astea e bine să nu te bagi, e bine să lasi omul să-și ia viața în propriile mâini și s-o gestioneze după cum îi spune sufletul… Sau să-l trimiți la psiholog.

Astazi am întâlnit, într-o carte străină, un îndemn în care am găsit destulă înțelepciune pentru a-l „share-ui” și altora. Ca atare, m-am grăbit să i-l expediez și prietenei mele, printr-un sms : ” Dacă iubești doi bărbați deodată, alege-l pe cel de-al doilea : faptul că acesta a apărut în viața ta, e un semn clar că pe primul nu-l iubești suficient!”

4 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Draga Marina,mi-ar face placere sa impartasesc povestea me a:Dupa 9 ani de casnicie,l-am intalnit pe el,al doilea,mult mai in varsta,22 ani de casnicie.L-am ales pe el si nu regret,e barbatul care mi-a deschis ochii si m-a ajutat sa realizez cat de frumoasa,capabila si puternica sunt.

  • …ce pacat ca am citit asta atat de tarziu , mi-as fi dorit s-o citesc in urma cu 3 ani si sa nu ajung sa sufar acum …. <3 …multe as avea de spus daca as avea curaj sa impartasesc experienta de viata si a 26 de ani de casnicie….

    • Dragă Elena, ne-am bucura sa-ti aflăm povestea și să o găzduim in „paginile” site-ului nostru! Ea va ajuta, cu siguranță, multe femei să se înțeleagă, să se regăsească , să afle răspunsuri la întrebări, și, poate, să evite greșeli pe care alte femei le-au făcut înaintea lor! Nu este nevoie să postezi neapărat sub numele tău, ci poți semna cu pseudonim! Ne interesează experiența ta, nu neapărat identitatea! In rest, îți dorim o viață frumoasă de aici încolo!

  • Da, mi s-a intimplat si mie sa iubesc doi tipi in acelasi timp si eram tare nefericita : cind eram cu primul ma giandeam la al doilea si invers. Nu e deloc usor sa-ti joace sufletul pe doua fronturi.

Femei de 10 pe Facebook