banner marshal garden
Bărbați de 10

Adrian Titieni : “Doream ca lumea să fie atentă la mine. Foarte curând mi-am dat seama că, pentru a fi un bun actor, trebuie să fii TU atent la LUME”.

Nu l-am cunoscut niciodată personal. L-am văzut prin filme, rar la televizor și în câteva poze de familie, prin ziare, alături de copii și de dragălașa Adriana, soția lui și care, la un moment dat, a “trecut” și prin TVR, alături de Măruță, la “Trupa DP2”. L-am avut
invitat,recent, la “Femei de 10, Bărbați de 10”, prilej cu care am apucat să schimbăm și niște vorbe “ în afara reflectoarelor”. Cel mai tare m-a bucurat să aflu că e ardelean de-al meu. Și, deodată, mi-a devenit mult mai simpatic! Chiar dacă, asemeni oricărui ardelean, nu este din cale-afară de sfătos. Drept care, interviul a ieșit mult mai scurt decât mi-aș fi dorit! 😁

Marina Almășan : – Adrian Titieni s-a facut actor din senin, sau a avut o predispoziție genetică pentru asta?

Adrian Titieni : – Am avut o predispozitie, nu neaparat genetica, pentru ca doream sa fiu in centrul atentiei. Cu alte cuvinte, lumea sa fie atenta la Mine. Foarte curand mi-am dat seama ca pentru a fi un bun actor trebuie sa fii TU atent la LUME.

Marina Almășan : – Și…așa, atent la lume, mai merită, oare, să fii actor, în zilele noastre?

Adrian Titieni : – Optiunea profesionala nu are neaparat legatura cu circumstantele, daca are o componenta a vocatiei. Merita sa fii oricand si in orice circumstanta, daca descoperi ca esti potrivit asta.

 

Marina Almășan : – Dar poți fi un actor bun și fără să ai la bază Facultatea de actorie? Văd că apar actori precum ciupercile după ploaie..

Adrian Titieni : – Orice fel de facultate, in principiu, te transforma din amator in profesionist. Oricat de bun, talentat si pasionat ai fi fara o formare specifica ramai amator. Ia ganditi-va: doctor amator sau doctor absolvent de medicina?

 

Marina Almășan : – Bine, sunt tentată să te provoc să vorbim și despre excepții! Dar..poate că e cazul să ne oprim la răspunsul tău. Spune-mi, copiii tăi te urmează?

Adrian Titieni : – Copiii mei, vreau sa cred ca vor face ceea ce isi doresc, iar eu ii sustin.

Marina Almășan : – Ești mulțumit de traseul lor?

Adrian Titieni: – Da, foarte multumit.

Marina Almășan : – Avem motive să ne îngrijoram, gândindu-ne că adolescenții de astăzi sunt cei pe care se va sprijini țara asta peste 20-30 de ani?

 

Adrian Titieni : – Nu, nu avem motive sa ne ingrijoram. Aceeasi cantitate de inteligenta, talent, pasiune, determinare, responsabilitate exista in fiecare generatie. Ceea ce aparent acum nu au, din perspectiva noastra, a asa zisilor “maturi”, vor invata si capata pe parcurs. Eu nu ma ingrijorez, cu atat mai mult cu cat, genetic, specia evolueaza.

Marina Almășan : – Ce te dezamăgește, la lumea în care trăim?

Adrian Titieni: – Judecata, critica excesiva, insingurarea, enclavizarea, atomizarea, orgoliul exarcebat si faptul ca revolta (atat de prezenta) nu are o componenta a inteligentei si a dragostei.

Marina Almăsan: – Oho! Destule boli! Si..are, crezi, lumea asta leac?

Adrian Titieni : – Depinde la care lume ne referim. Universul e o creatia armonioasa, perfecta. A generat aceasta fiinta misterioasa, necunoscuta, unica, omul. Lumea creata de om e perfectibila si in devenirea ei fiecare sincopa aduce plus valoare. Cu alte cuvinte, ar fi important sa surprindem sensul in care lumea creata de om evolueaza si sa sprijinim implinerea acestui sens.

Marina Almășan : – Revista online care îți va publica interviul este una dedicată, spunem noi, “femeilor de 10”. Ai întâlnit femei care să merite această notă? La ce materii “scârțâim” noi, femeile? Ce anume face din noi partenere de viață perfecte?

Adrian Titieni : – A)Nu, din pacate nu am intalnit. Asta nu inseamna ca ele nu exista. B)Relatia cu adevarul. C)Capacitatea de a crea sprijin neconditionat partenerului.

Marina Almășan : – Hm…Raspunsul la Punctul A) m-a intristat! Adriana îmi pare o soție și o mamă foarte bună! ..Căsnicia voastră însăși pare una model! Care crezi că este cheia armoniei conjugale?

Adrian Titieni : – Nu stiu, nu o posed.

Marina Almășan : – Este o utopie noțiunea de mai sus?

Adrian Titieni : – S-ar putea sa nu fie, am vazut si cupluri fericite.

Marina Almăsan : – Voi, bărbații, aveți vreo vină, în relația de cuplu?

Adrian Titieni : – Fara indoiala, nu exista vinovatie numai intr-o singura parte.

Marina Almășan: – Ești foarte laconic, iar eu mi-am propus azi să nu fiu insistentă! E ziua în care sunt blândă cu victimele! În final, te rog, un gând pentru cititoarele noastre!

Adrian Titieni : – Nu amagiti pentru ca dezamagiti si, de fapt, va amagiti.

Marina Almășan : – Ai reușit să le pui pe gânduri! 😁😁😁

 

Femei de 10 pe Facebook