banner marshal garden
Sănătate

7 modalități de a-ți înfrânge depresia, fără să apelezi la antidepresive

Dacă vă confruntați cu o depresie permanentă, de care nu reușiți să scăpați de multă vreme, aceste sfaturi va vor ajuta. Nu e cazul să apelați urgent la antidepresive, pentru că aveti posibilitatea să o învingeți și cu ajutorul altor metode. Să nu uităm că antidepresivele au o serie întreagă de efecte secundare care vă vor afecta sănătatea.
Dacă aveți senzația că nu veți reuși niciodată să scăpați de depresie și că ea nu vă va mai lăsa să trăiți, lucrul care vă va ajuta cel mai mult este să credeți în voi însevă. Doar asta vă va ajuta să folosiți eficient sfaturile de mai jos.

Cei din jur
Să lupți cu depresia de una singură e greu, dar se poate. Dar e și mai bine când ai alături un om care te poate susține în această luptă dificilă. De multe ori vă vor fi suficienți cei dragi sau o bună prietenă, dar sunt cazuri în care este necesar să apelați la un specialist. Fiți deschise cu cei care încearcă să va ajute, altminteri nu se va ajunge la niciun rezultat.

Schimbările în viață

De multe ori, omul nu poate ieși din depresie pentru că exista în jurul lui lucruri care-i amintesc de viata lui nefericită din trecut. Aici ne referim la orice element. Spre exemplu, la serviciul pe care-l aveți. Depresia din cauza locului de muncă îi afectează pe mulți și ea se rezolvă dacă vă luați obligatoriu o pauză de la serviciu.
Există situații în care oamenii își dedică, brusc viața unei activități care le face plăcere, de exemplu, scrisului, muzicii sau altor îndeletniciri artistice. E un risc asumat, pentru că ei pot deveni brusc săraci, însă dorința de a face ceea ce-ți place îți oferă întotdeauna puteri nebanuite.

Fitness-ul și sportul

Toți oamenii se simt mult mai bine după ce fac mișcare – e un lucru știut. Așa că schimbati-vă stilul de viață, înscrieți-vă la sală sau măcar începeți să vă antrenați acasă. Vă va fi mult mai bine, veți vedea!

Natura

Un simptom clar al depresiei este încercarea omului de a se izola de lumea din jur. Haideți să schimbăm acest lucru, adăugați în viața voastră plimbări în aer liber, stat la soare, scăldat în mare! Sau, pur și simplu, ieșiți la plimbare prin centrul orașului și bucurați-vă de viață!

Meditația

Desigur, e greu să convingi pe cineva aflat în depresie că meditația îl va ajuta să scape de ea. Însă metoda nu dă greș! Pentru că meditația este bazată pe a scăpa de gândurile negative și pe curățarea spiritului. Scapați de problemele din mintea voastră, cu ajutorul meditației!

Somnul

Gândurile negre dinaintea culcării, somnul întrerupt, transpirațiile nocturne, insomniile, nu fac decât sa va accentueze depresia, de aceea straduiti-vă să vă normalizați somnul! Incepeți chiar de la ora de culcare, care nu trebuie să fie foarte înaintată, ca să aveti timp să va faceți somnul. Incercați să alungati gândurile negative de la culcare. Spuneți-vă în gând că le veți relua dimineața. . Și astfel veți reuși : 1) să adormiți normal și să aveți un somn îndestulător 2) dimineața veți constata că nu vă mai vine să reveniți la acele gânduri negative

Amintiți-vă de viitor!

Chiar și în cele mai negre zile ale vieții voastre, țineți minte că viața nu stă pe loc si că în fiecare secundă, prezentul devine trecut. Trecutul nu-l mai puteți schimba, dar viitorul – da! Așa că focusați-vă pe schimbarea viitorului! Chiar de acum!

Sursa : healthandsoul.ru

sursa foto: vseostresse.ru, polezner.ru, medrabotnic.ua

Femei de 10 pe Facebook