banner marshal garden
Ea și El

7 afirmații simple pe care femeile și bărbații le înțeleg total diferit

Bărbații și femeile sunt în multe situații total diferiți. Vă prezentăm 7 propoziții simple al căror înțeles este total diferit în funcție de sex. Citiți cu atenție, și înțelegeți că nu este corect sau greșit. Pur și simplu este diferit.

  1. Hai să vorbim

El. Pentru un bărbat, orice dialog înseamnă rezolvarea unei probleme. Astfel, dacă ei aud această replică, înseamnă că ceva rău s-a întâmplat și devin tensionați.

Ea. Pentru o femeie, comunicarea înseamnă a fi în contact cu partenerul ei. Astfel, o invitație la dialog, poate să fie lipsită de orice scop iar o respingere o va supăra.

2. Nu mă asculți

media.photobucket.comEl. Un bărbat percepe informația în mod tăcut, ceea ce poate crea senzația că nu este atent, dar în fapt, ascultă cu atenție.

Ea. O femeie își exprimă atenția față de ceea ce aude prin gesturi și exclamații, luând discuția foarte personal. Bărbații nu înțeleg acest comportament și adesea îl consideră chiar deranjant.

3. Hai să facem împreună

El. Bărbaților nu le place să împartă succesul și tocmai de aceea nu sunt foarte încântați de lucrul în echipă. Vor fi foarte reticenți la propunerea de a face ceva împreună.

Ea. Oamenii de știință spun că oxitocina – hormonul fericirii și atașamentului – face femeia mult mai sociabilă. Este foarte important pentru femei să facă lucruri împreună cu partenerul, întrucât, astfel, își demonstrează că nu sunt singure.

4. Hai să păstrăm liniștea pentru un timp

blokesupport.com.auEl. Bărbații, foarte rar spun acest lucru cu alt subînțeles. De obicei, ei au nevoie, pur și simplu de liniște pentru a scăpa de stres și de probleme.

Ea. Adesea se glumește spunând că o femeie care este tăcută este clar că se răzbună pe soțul ei. Și așa este. Femeile încearcă să îi manipuleze pe bărbați prin tăcere, în timp ce partenerii lor, pur și simplu nu înțeleg un astfel de comportament. 

5. Hai să discutăm mai târziu

El. Bărbații nu își pot schimba atenția așa ușor ca femeile. ”Mai târziu” este o expresie neutră care înseamnă că mintea lor este concentrată pe altceva.

Ea. Multitasking este o trăsătură comună pentru femei. Acesta este motivul pentru care ideea de a discuta mai târziu sună ca o insultă pentru ele.

6. Este în regulă

El. Bărbații sunt mai puțin emoționali iar acest lucru se reflectă inclusiv în limbajul lor. Ei au câteva adjective in vocabularul uzual, precum ”ok” sau ”bine”.

Ea. O femeie rostește aproximativ 20,000 de cuvinte pe zi, ceea ce reprezintă de  1.5 ori mai  mult decât bărbații. Pentru a-și exprima emoția ele folosesc cuvinte precum: ”extraordinar”, ”minunat”, ”excelent”, în timp ce ”ok” li se pare nepoliticos.

7. Este o treabă de bărbați

El. Când un bărbat spune ”este o treabă de bărbat”, el probabil nu găsește cuvintele potrivite să descrie altfel situația sau este jenat.

Ea. Ceva cu specific ”masculin” foarte rar are un impact pozitiv asupra unei femei. În primul rând, înseamnă că partenerul ei nu va mai avea nevoie, o perioadă de compania ei; iar în al doilea rând, bărbații sunt considerați poligami iar femeile consideră adesea că ”treabă de bărbat” înseamnă a căuta altă femeie.

Sursa: BrightSide.me

Foto: media.photobucket.com, blokesupport.com.au

Femei de 10 pe Facebook