banner marshal garden
Sănătate

6 motive pentru care trebuie să umblați mai des în pielea goală

Șocant titlu, nu-i așa? Mai ales că sigur sunteți niște pudice, prin definiție. Și totuși psihologii recomandă să folosim orice prilej pentru a umbla dezbrăcați, cel puțin prin casă, atunci când nu ne vede nimeni. Iată și cele 6 motive, invocate de specialiști.

1.Armonia ta cu propriul trup

Multe dintre noi simțim un disconfort, atunci când ne aflăm în pielea goală. Mai cu seamă după naștere. Evităm să ne uităm în oglindă și să ne constatăm trupul atât de departe de idealul la care fiecare din noi visează. Dacă umblam mai des dezbrăcate prin casă, începem să ne obișnuim cu trupul nostru și să ne acceptăm așa cum suntem.

2.Senzația de intimitate

Nuditatea este recomandată pentru dezvoltarea sentimentului de apropiere și încredere între parteneri. Încercați să petreceți ceva timp cu partenerul vostru, stând amândoi dezbrăcați. Acest lucru nu trebuie să aibă neapărat o tentă sexuală. Este suficient să stați îmbrățișați câteva minute, pentru a avea loc transferul de energii pozitive. Apropierea fizică o întărește pe cea emoțională.

3.Un somn adânc și relaxant.
O scădere a temperaturii corporale – care intervine atunci cand dormim dezbrăcate – favorizează un somn mai puternic. În plus, acest fapt conduce la arderea mai intensă a grăsimilor și la accelerarea metabolismului.

4. Satisfacția vieții
Viața noastră de astăzi se deosebește radical de cea a inaintașilor noștri. Însă satisfacerea necesităților de bază ( care își trag sorgintea în trecutul îndepărtat) ne face deseori mult mai fericiți și deci mult mai sănătoși. Este demonstrat că acei oameni care stau mai multă vreme dezbrăcați, au o părere mai bună despre trupul lor, despre sine și , în general, sunt mai multumiți de viață.

5. Beneficiu pentru alăptat
Daca suntețo tinere mame, nu vă îmbrăcați imediat ce ați alăptat. Lăsați pielea să se usuce bine. Acest lucru va preveni crăparea mameloanelor și va scădea riscul de a face mastită.
6. Sănătatea organelor sexuale
Cercetările au evidențiat faptul că portul regulat al lenjeriei sintetice conduce la dezvoltarea unor infecții ale organelor reproductive. Dar chiar și bumbacul poate constitui un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor. Pentru a restabili echilibrul acid-bază și a preîntâmpina dezvoltarea microorganismelor se recomandă somnul în pielea goală. Cu atât mai mult dacă ați observat o iritație de la epilat sau de la portul lenjeriei tanga.
Desigur, nu are sens să umblați dezbrăcate, dacă acest lucru vă provoacă un disconfort major. Însă puteți începe cu pași mici, care vă pot ajuta să începeți să vă iubiți trupul.

Sursa: lifehacker.ru

Surse foto: pixabay.com, artofcare.ru, iluguru.ee

Femei de 10 pe Facebook