banner marshal garden
Ea și El

4 reguli de aur ale relației, sau..Regula celor patru “Să nu..”

 

Cele de mai jos vă vor ajuta să aveți relații armonioase și fericite cu partenerul vostru. Așa că..citiți cu atenție și băgați la cap!

1. Să nu criticați

Niciodată, indiferent de condiții. Criticile nu însuflețesc. Ele taie aripile, omoară inițiativa, sting energia și dorința. Făcând observații, vă plasați pe poziția părinților, iar de pe această poziție este imposibil să însufletești pe cineva. Și asta pentru că un părinte ceartă, de regulă un copil neascultător. Dacă nu vreți să vă trasformați partenerul într-un copil neascultător și incăpățânat, încetați să-l mai criticați. Criticile limitează gândirea și frânează dezvoltarea. Chiar și criticile “constructive”. În plus, a face observații nu este sarcina voastră, lăsați ca, în cadrul echipei, fiecare să se ocupe cu treburile lui: “șeful” sesizează greșelile, iar soția însuflețește. Doar nu vreți să fie invers, nu?

2. Să nu comentați.

Prin ce se deosebește acest punct de precedentul?
Nu vi s-a-ntâmplat niciodată ca soțul, reparând siguranța, să vă roage să țineți lanterna sau un instrument oarecare,iar voi să vă treziti macinate de curiozitați, să puneți tot felul de întrebări și să dați sfaturi, văzând că soțul s-a împotmolit? Astfel de comentarii se deosebesc de critici doar prin forma lor. Asta înseamnă că vă îndoiți de capacitațile sale, de talentul său și de el, în general.

3. Să nu țipați!

Aici nici nu avem ce comenta, este o axiomă pe care trebuie să o acceptăm și gata! Și atenție! Nu numai să nu țipați la el de față cu străinii, ci să nu țipați în general. Tot ceea ce vreți să-i comunicați, puteți să-i transmiteți pe un ton calm și astfel veți avea mult mai multe șanse de a fi auzite. Ca să nu mai vorbim de faptul că, atunci când țipați, deveniți asemeni “doamnei profesoare” sau, și mai rău, asemeni unei femei isterice, nicidecum asemeni unei femei deosebite, care să inspire…

4. Să nu controlați!
Această sarcină este, pentru femei, una dintre cele mai dificile, mult mai grea decât toate celelalte trei la un loc. Simpla voastră întrebare “Pe unde ești?”, pusă așa, printre altele, este de fapt un control. Noi știm că voi nu vă controlați soțul, și nici nu aveți de gând, doar că…voi îl știați la birou, iar în telefon se aude zgomot de trafic și…era firesc să întrebați, nu?
De fapt, de ce v-ar interesa unde se află soțul vostru chiar în acest moment, dacă el v-a spus că e la serviciu? Poate a fost trimis undeva, în interes de servici! Nu cumva, în spatele acestui control se ascunde o oarecare neîncredere?…
Ati observat vreodată cum se comportă soțiile acelor bărbați care se îmbogățesc făcând activități ilicite? Exact : ele nu se amestecă în munca soților. Ele îi apreciază după felul în care se comportă față de ele. Iar modul în care ei își câștigă banii, este strict problema lor. Și tocmai de aceea ele sunt mult mai fericite decât soțiile care-și controlează bărbații și le fac istericale din categoria “Cum ai putut să…?”

Dacă veți încălca regula celor patru “Să nu..”, toate strădaniile voastre vor converge către NU. Pentru că, criticând, comentând, țipând și controlând, nu veți reuși niciodată să vă încărcați partenerul cu energie. Și în niciun caz nu-l veți însufleți să facă fapte mărețe!

Sursa: creu.ru

Femei de 10 pe Facebook