banner marshal garden
Ea și El

4 motive pentru care cuplurile trebuie să vorbească despre bani (înainte ca acest factor să devină o problemă pentru relație)

Banii au un impact foarte mare în relații, chiar dacă nu pare. Bărbații și femeile au avut de-a lungul timpului diferite discuții legate de bani. Poate tu faci mai mulți bani. Sau poate nu. Indiferent care este suma care îți intră în cont la sfârșitul lunii, mereu vor exista diferențe între situația financiară a fiecărui partener.

Evident că pot exista diferențe între salariul tău și al partenerului, dar asta nu înseamnă că nu puteți avea o căsnicie fericită.
Haideți să răspundem la următoarele întrebari:
*Evitați să vorbiți despre problemele legate de bani în căsătorie?*Ascundeți extrasele de pe cont?*Îi spui copilului să nu îi spună tatălui ce ai cumpărat? Dacă ai răspuns cu „da” la oricare dintre aceste întrebări, atunci există probleme cu banii în relația voastră.
Cum au comunicat părinții tăi? Aveau certuri legate de bani? Ai simțit că rolurile erau egale sau doar o singură persoană lua toate deciziile cu privire la cheltuieli? Poate ai crescut într-un mediu haotic, iar deciziile au fost făcute implusiv cu privire la cheltuieli.

• Primul pas, este să te așezi împreună cu partenerul tau și să ai o discuție legată de problema banilor.
• Trebuie să fii blând/ă în conversație. Nu îți critica partenerul. Acest lucru va face ca lucrurile să se înrăutățească.
• Ascultă partenerul. Acest lucru poate contribui și la construirea intimității pe termen lung. Înainte de a rezolva problema, partenerul tău trebuie să se simtă înțeles.

Iată deci, 4 motive pentru care banii pot cauza probleme în relație

1. Certurile legate de bani, nu fac mereu referire la situația financiară
Bineînțeles, în funcție de câți bani veți avea va determina casa pe care o aveți, mașina pe care o conduceți și hainele pe care le purtați. Dar, nu trebuie să lăsați banii să vă definească relația. Trebuie să vorbeși cu partenerul tău despre problema banilor pe care o aveți – dar la nivel de discuție, calm și civilizat.

2. Aveți opinii diferite despre bani
Lucrați împreună pentru a vă înțelege credințele despre bani. Cu cât vei vorbi mai mult cu partenerul tău despre modul cum vezi și apreciezi valoarea banilor, cu atât vă veți înțelege mai bine. Vorbiți despre modul cum gestionau părinții voștri banii și astfel veți ajunge mai ușor la un compromis.

3. Nu există răspunsuri ușoare la probleme
„Multe cupluri intră în biroul meu și vor să rezolve imediat problemele. Să fim realiști, această problemă nu se poate rezolva peste noapte. Va dura mai mult de o ora pentru a o rezolva. Dacă veți săpa această problemă, veți descoperi adevărata problemă. Trebuie să existe siguranță și încredere în relația voastră pentru a vorbi despre problemele care stau la bază” – Lianne Avila
Trebuie să aveți grijă atunci când partenerul se deschide în fața dumneavoastră, să nu râdeți de el, ci din contră să îl luați în serios. Doar așa veți putea rezolva problema.

4. Nu vă exprimați nevoile
Dacă simți că există lucruri pe care trebuie să le cumperi pentru casă, atunci trebuie să i le spui partenerului tău. Dacă simți că partenerul tău cheltuie prea mult, trebuie să îi spui. Indiferent de ceea ce simți, trebuie să îi spui partenerului tău.

• Amintiți-vă că toate aceste lucruri sunt probleme emoționale care nu se pot rezolva decât în timp!

sursa: yourtango.com

Femei de 10 pe Facebook