banner marshal garden
Femei de 10

20 de sfaturi dureros de sincere, de la o femeie de 40 de ani, pentru cele care încă au 30

20 de sfaturi dureros de sincere, de la o femeie de 40 de ani, pentru cele care încă au 30

În mai puțin de un an voi implini 40 de ani. Aș minți să spun că lucrul acesta nu mă sperie…

Pare că 40 de ani este vârsta la care ar fi trebuie deja să-mi găsesc locul în viață, să fiu o femeie de succes, o nevastă iubitoare, o mamă perfectă – și altele, pe care mi le imaginam, când eram adolescentă. Nu sunt chiar nemulțumită de viața mea de acum, însă dacă aș fi avut ocazia să o planific altfel sau să o schimb, cu siguranță că ea ar fi arătat astăzi cu totul altfel…

Sunt fericita mamă a doi copii, am cu ce să mă laud, însă atunci când mă compar cu alte femei, mă întristez brusc. Gândindu-mă la cele 4 decenii trăite deja, și mai ales la ultimii 10 ani, îmi dau seama că aș fi procedat cu totul altfel. Din fericire, greutățile vieții m-au învățat multe lucruri. Iată, așadar, cele 20 de sfaturi sincere pe care vi le dau vouă, celor care abia ați împlinit 30 de ani:

1. Iubiți-vă așa cum sunteți.
Iubindu-vă pe voi, vei reuși să-i iubiți și pe cei din jur, ceea ce vă va îmbunătăți considerabil relațiile cu semenii.

2.Potoliți-vă foamea interioară.
Ocupați-vă de acele lucruri care vă fac plăcere, care vă fac să vă simțiți libere, împlinite și mulțumite de voi însevă! Nu vă neglijați!
3. Găsiți-vă un sprijin eficient
Multă vreme am încercat să le fac pe toate singură. Foarte târziu mi-am dat seama că e bine să ai un cerc de prieteni pe care să te bazezi, la nevoie.

4.Fiți adevărate!
Nu de puține ori m-am ascuns îndărătul unei măști zâmbitoare, chiar dacă în interiorul meu era un dezastru. Atunci când le arăți celor din jur că ai aceleași probleme ca și ei, relațiile tale vor deveni mult mai puternice și sincere.

5.Trăiți pentru voi însevă!
Cea mai mare parte a vieții mele m-am consumat pt cei din jur, ca urmare mi-a rămas foarte puțin timp pentru mine. Nu-i poți ferici pe toți cei din jur, oricât de mult ți-ai dori. Viața ta va deveni mai frumoasă, când vei lua decizii favorabile în primul rând ție însăți.

6.Nu faceți prea des compromisuri!
Dacă aș fi ințeles acest lucru mai demult, aș fi evitat destule relații nefericite. Compromisul e ideal, dacă este bilateral. Însă dacă renunți numai tu la propriile dorinți și necesitați, e cazul să-ți revizuiești relațiile cu persoanele respective.

7. Călătoriți cât mai mult

Probabil că aceasta este „scăparea” mea cea mai importantă. Cu banii piți cumpăra nu numai lucruri, ci și amintiri. Dacă aș fi știut asta mai devreme, aș fi renunțat să arunc banii pe prostii și aș fi calătorit undeva, cel puțin odată pe an. Călătoriile îti oferă senzația de libertate și îți deschid ochii spre felul cum trăiesc alți oameni, în alte colțuri de lume.

8.Frământați-vă cât mai puțin!
În trecut eram mereu neliniștită și mă frământam continuu. Apoi am realizat că frământările mele nu rezolvă deloc problemele și ca, într-un final, totul va fi bine. Încetând să ma mai consum pentru orice, am reușit să scap și de stres.

9. Ajunge cu comparațiile!
De multe ori am impresia că e cazul să o las mai moale cu Facebookul! Una este să te compari cu viața celei mai bu e prietene și alta – cu cea a unei dudui necunoscute! Veți vedea ce bine va veți simți, când veți conștientiza că aceste comparații nu vă fac decât rău!

10. Uită de așteptări!
În copilărie eram obsedată de sindromul „prințului călare”, pe care odată îl voi întâlni, cu care mă voi mărita și vom trai fericiți până la adânci bătrâneți. Poveștile și viața reală sunt două chestiuni diferite! Încercați să nu aveți așteptări nerealiste de la viață!

11. Trăiți de dragul muncii și nu invers
Dacă aș putea da timpul înapoi, aș fi încercat, in tinerețe, diferite activități și mi-aș fi ales-o pe cea mai potrivită mie. Alegând astfel, veți munci mereu cu plăcere, și nu numai pentru salariu, ceea ce reprezintă varianta ideală de supravietuire.

12.Adună bani pentru situații neprevăzute
Pare a fi un lucru elementar, dar în tinerețe nu am făcut acest lucru. Acum îi observ pe părintii mei pensionari și mă gândesc la câte sunt de făcut, pentru a-ți asigura un confort la bătrânețe. În plus, viața e plină de neprevăzut și e bine să ai puși deoparte bani albi pentru zile negre!

13.Oferiți cât mai mult celor din jur
Am constatat destul de târziu cât de mult îmi place să ajut. Acest lucru te ajută să păstrezi contactul cu realitatea și să prețuiești viața. In plus, după ce ajuți pe cineva , te vei simți cu siguranță mult mai bine tu însăți.

14.Acordați-vă iertarea, vouă și celor din jur
Mi-am petrecut o mare parte din viață fiind supărată și chiar urându-i pe cei din jur. Am considerat mereu că de vină sunt ceilalți. Foarte târziu am înțeles că iertând, voi fi mult mai fericită.

15. Nu pierdeți vremea cu persoane negative
De multe ori, nu aveti cum să scăpați de ele, mai ales dacă ele sunt colegi de serviciu sau chiar rude. Dacă însă considerați că celălalt doar pretinde, nu și oferă, este cazul să țineți distanța.

16. Învătați să spuneți ” Nu!”
Mie personal mi-e greu să spun NU. Îmi vine mereu să spun DA și să-i fac fericiți pe cei din jur, însă acest lucru nu este normal. Cu timpul am înteles că pot spune su seninătate și NU, fără să fiu nevoită să mă justific. Făcând același lucru, veți reuși să luați deciziile care vă privesc doar pe voi, nu și pe ceilalți.

17.Gândiți-vă bine, înainte de a merge la Ofițerul Stării Civile!
Și în acest domeniu, graba strică treaba. Te poți trezi , mult mai târziu, că ai consumat timp și energie pentru un om cu care nu ai de fapt nimic în comun. Este mult mai simplu să rupi o relație înainte de a o oficializa, dacă simți că ea este lipsită de perspective.

18.Nu uitați să faceți pauze
Traim într-o lume în care fiecare din noi este conectat la câte un mecanism, care ne înghite cu totul. Practic, nu mai apucăm să ne bucurăm de viață. Relaxati-vă și bucurați-vă de natură, de călătorii, de prieteni.
19.Nu vă mai sinchisiți de ceea ce cred alții despre voi
Ce-aș fi vrut să știu asta mai demult! Încercați să fiți voi însevă și să nu vă doriți mereu să le fiți pe plac celor din jur!

20.Nu vă temeți de schimbări!
În tinerețe îmi doream ca totul să fie bine stabilit și, dacă se poate, de neschimbat. Mă liniștea gândul ca viața mea va fi aceeași în fiecare an. Iar atunci când ceva se schimba în viața mea, lucrul acesta mă găsea mereu nepregătită.

Sursa: womanhappiness.ru

Surse foto: akviloncenter.ru, enigma-project.ru, yvision.kz, cityspb.ru, bediva.ru, slavikap-2.livejournal.com,

Femei de 10 pe Facebook