banner marshal garden
Femei de 10

15 sugestii pentru a începe Noul An

 

Gata! Suntem în 2018! În fața noastră se deschide un an întreg, cu necunoscutele sale, dar și cu provocările pe care le așteptăm de atâta vreme. Cu siguranță, ne dorim un an mai bun. Și îl vom avea! Totul e să-l începem cu dreptul, așa că vă prezentăm mai jos câteva sugestii pentru a vă asigura, din start, un an pozitiv, din toate punctele de vedere.
Si pentru că am rostit cuvântul „pozitiv” vă vom spune, din capul locului, că lucrul cel mai important este să începem anul cu gânduri pozitive. O atitudine pozitivă ne oferă mult mai multe posibilități de realizare de sine și ne deschide în față noi și noi orizonturi. Desigur, optimismul nu va reuși să ne scape de inerentele probleme ale vieții de zi cu zi, însă o persoană pozitivă va reuși să le rezolve de două ori mai repede și indiscutabil, mai bine!

Ideea 1: Planificarea ( scrisă!)

Da, pare banal. Însă un plan bine întocmit ne va obliga să-l și respectăm. Sau măcar să încercăm.
Planul este primul pas. Pornind de la el devine foarte simplu să-ți stabilești pașii pentru atingerea obiectivelor.

Ideea 2: Alimentația sănătoasă

După dezmățul culinar din ultimele zile, trebuie să ne reîntoarcem treptat la alimentația sănătoasă. Vom începe să introducem în alimentația noastră zilnică alimentele de care am cam uitat, în ultima vreme : cerealele integrale, sucurile fresh, legumele, fructele, lactatele etc.

Ideea 3: Rezolvarea problemelor de sănătate

Scăpați de probemele de sănătate care vă încurcă viața. Nu mai amânați să mergeți la stomatolog, oftalmolog, ginecolog sau alți specialiști, depistați odată pentru totdeauna cauzele stării voastre proaste de sănătate și faceți posibilul să redeveniți sănătoase!

Ideea 4: Faceți sport!

Abonați-vă la sală sau la bazin. Făceți-vă din start un abonament pe lună, pentru a nu sucomba chiar după a doua zi de antrenament. Iată și alte variante: zumba, dansuri de societate, yoga, ski. Ca să vă fie mai interesant, luați cu voi și o prietenă.

Ideea 5: Plimbări și weekenduri petrecute în familie

Stabiliți-vă o regulă fermă – petreceți fiecare duminică undeva în afara orașului, împreună cu familia. Indiferent de vremea de afară. Dacă e ger – mergeți la săniuș sau la ski, sau pur și simplu faceți un om de zăpadă. Dacă e cald – plimbați-vă, bucurați-vă de soare, dați-vă cu bicicleta sau cu rolele, jucați badmington.

Ideea 6: Călătoriți

Gândiți-vă, unde puteți călători, fără să vă coste prea mult. Cu siguranță, in apropierea orașului vostru există o multime de locuri interesante încă neexplorate. Propuneți-vă un ritm fix pentru aceste călătorii. Să zicem, una la doua săptămâni. Cunoașterea unor locuri noi este o excelentă ocazie de a vă strânge relațiile în cuplu și de a vă încarca cu energie pozitivă.

Ideea 7: Noutăți pentru bucătăria voastră

Învățați, în noul an, cel puțin 10 feluri noi de mâncare, gustoase și sănătoase, cu care îi veți bucura pe cei din jur.

 

Ideea 8: Îscrieți-vă la cursuri de limbi străine
Propuneți-vă să învățați, în acest an, o limbă străină. După cum se știe, în zilele noastre fiecare din noi trebuie să știm cel puțin o limbă străină. De ce să nu știți voi, două, sau chiar mai multe? Există atâtea metode moderne, în zilele noastre, pentru a le învăța, repede și bine. Alegeți-o pe cea mai potrivită și..la atac!

Ideea 9: Contabilitatea casnică

Începeți să țineți singure contabilitatea casei. Vi se pare, poate, că e un lucru inutil,și că se poate fără asta. Greșit! După prima lună în care ați contabilizat veniturile și cheltuielile familiei voastre, veți constata câți bani se duc pe prostii. Învățați să cheltuiți „cu cap”. Veți vedea câte economii neașteptate veți face!

Ideea 10: Învățați să fiți recunoscătoare

Sentimentul recunoștinței este modalitatea de a ne împăca cu viața. Fiind recunoscătoare, ne obișnuim să prețuim ceea ce ne-a oferit viața și nu să fim veșnic nemulțumite de ceea ce nu avem. Inaugurați un ” Caiet al recunoștinței” și notați în el fiecare lucru sau persoană cărora le sunteți recunoscătoare. Recitiți aceste însemnări atunci când sunteți nemulțumite de viață.

Ideea 11: Scăpați de lucrurile inutile.

Mediul înconjurător vă influențează puternic starea de spirit și chiar sănătatea. Fără nicio remușcare, aruncați din casă toate lucrurile pe care nu le-ați mai folosit de un an. Există o probabilitate de 99 la sută să nu le mai folosiți niciodată, iar ele vă ocupă un loc inutil, pe care-l puteți folosi pentru ceva ce vă este cu adevărat necesar. Mai bine faceți o faptă bună și dați-le unor oameni care se vor bucura de ele. Iar lucrurile pe care doriți să le păstrați, spălați-le, călcați-le și aranjați-le frumos în dulap. Este o excelentă activitate pentru un început de an!

Ideea 12: Asigurați-vă un anturaj pozitiv, care să vă stimuleze

Anturajul emoțional este cât se poate de important. Oricât de pozitivă n-ar fi atitudinea voastră, întregul optimism poate fi distrus de oameni care vă enervează, care se plâng în permanență, care vă fac diferite reproșuri. Nu sunteți cu nimic vinovate de frustrările și neîmplinirile lor. Ei sunt în permanență nemulțumiți si au numai cuvinte de reproș la adresa tuturor celor din jur. Încercați să limitați cât mai mult posibil relația cu astfel de oameni. Înconjurați-vă de oameni pozitivi, de oameni care știu să zâmbească, de oameni care știu să vă facă să vă simțiți bine!

Ideea 13: Scăpați de obiceiurile nefaste

Anul Nou este un prilej excelent pentru a vă lăsa, spre exemplu, de fumat! Poate nu dintr-o dată, ci treptat. Important este ca, odată hotărârea luată, să vă țineți de ea! Propuneți-vă, spre exemplu, să scăpați de tutun până la 1 iulie. Iar dacă sunteți o persoană a deciziilor radicale, renunțati chiar de a doua zi, odată pentru totdeauna! Obiceiuri proaste există o groază și toate vă influențează în mod nefast viața. E timpul să vă ocupați de ele, e timpul să le înlocuiți cu obiceiuri sănătoase!

Ideea 14: Descoperiți-vă!

Străduiți-vă să descoperiți în voi talente care zăceau ascunse. Dacă în voi se ascunde o cântăreață de excepție? Sau o pictoriță talentată? Sau un designer iscusit? Încercați să folosiți acest început de an pentru a vă descoperi. Nu uitați că un hobby banal se poate transforma chiar și în profesie de bază, iar dacă nu, poate deveni o excelentă sursă a unor venituri frumușele!

Ideea 15: Amintiți-vă de un vis mai vechi și puneți-l în practică!

Puneți în practică un vis din copilărie. Ați visat cândva să vedeți Parisul? Sau să patinați? Sau să scrieți o carte? Sau să vă plimbați cu gondola pe canalele Veneției? A început un an nou și e timpul să vă ocupați de înfăptuirea acestui vis! La urma urmei, cine ar putea sa vă stea în cale?

Ei, v-am dat o groază de idei! Iar numărul 15 este unul norocos! Dacă vă veți tine de toate punctele de mai sus, veți avea un an excelent, vă garantăm! Important este să nu vă temeți să visați și să faceți planuri și, încet-încet, toate vi se vor îndeplini. Nu vă refuzați nici alte mici bucurii, chiar dacă ele nu se înscriu în schema inițială. Bucurați-vă de lucrurile mărunte!

 

Sursa: oryon.ru

Surse foto: rovego.livejournal.com, babycentre.co.uk, oppps.ru, gazeta.ru, nativeway.ru, 7ya.ru, olgasobyanina.ru

Femei de 10 pe Facebook