banner marshal garden
Femei de 10

13 idei ale psihiatrului Jung, care ne vor ajuta să ne înțelegem și să ne acceptăm așa cum suntem

Karl Gustav Jung a fost un celebru psihoterapeut elvețian, fondatorul psihologiei analitice. A devenit cunoscut în întreaga lume nu numai imagepentru că a fost elevul lui Freud, dar și pentru abordarea sa pozitivă. În orice nevroză, sau depresie, Jung vedea, de fapt, un impuls pentru dezvoltarea cunoașterii.

Iată câteva gânduri ale celebrului psihiatru, pe care este bine să vi le însușiți, pentru a vă înțelege mai bine și pentru a vă accepta așa cum sunteți.

 

 

1.Nu-l ține lângă tine pe cel care vrea să plece.  Altminteri nu-l vei mai cunoaște niciodată cel care pornise între timp spre tine.
2.Tot ceea ce ne enervează la alții, ne ajută, de fapt, să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine.
3. Dacă ești o persoană  „înzestrată”, nu înseamnă că ai primit ceva de la alții. Înseamnă că poți să le oferi celor din jur.
4. Întâlnirea a două personalități este similară contactului dintre două elemente chimice: dacă există o cât de mică reacție, se vor modifica ambele elemente.
5.Cea mai mare povară care apasă pe umerii unui copil este viața netrăită a părinților săi.

image
6.Vederea ta va deveni clară numai dacă vei reuși să privești în adâncul sufletului tău. Cine se uită în afară, vede numai vise. Cine se uită în interior, se trezește.
7.Singurătatea nu înseamnă absența oamenilor din jurul tău, ci fie imposibilitatea de a discuta cu aceștia lucruri care pentru tine sunt importante, fie incapacitatea lor de a te înțelege
8.Arătați-mi un om sănătos mintal, și eu o să-l vindec!
9.Depresia este asemeni unei femei în doliu. Dacă a venit, să n-o goni, ci invit-o la masă, ca pe un musafir, și ascult-o ce are de zis
10.Se întâmplă ca mâinile să reușească să rezolve lucruri în fața cărora intelectul este neputincios.
11.Cine nu a trecut prin epurarea propriilor patimi, nu a reușit să și le învingă
12.Eu nu sunt cea care s-a întâmplat să fiu, ci cea care mi-am dorit să fiu
13.Noi putem considera că ne controlăm 100%. Cu toate acestea, un prieten bun ne poate spune despre noi lucruri de care nu am avut habar.

Sursa : thebestnotes.ru

Surse foto: hochu.ua, mobiledevice.ru

Femei de 10 pe Facebook